| andreeafnkle a întrebat:

Salut,sunt clasa a 8 a si ce sa vezi..am rammas corigenta la matematica pe semestrul 1..nu am ramas niciodata, mereu am avut note de trecere si fix acum in anul examenului. stiu ca am nevoie de media 6 pe semestrul 2 ca sa trec, dar nu stiu cum o sa iau eu 6...nu inteleg deloc matematica si nu imi permit un profesor in particular...ma stradui cat pot dar abia scot un 5..va rog daca aveti sfaturi, m-ar ajuta mult de tot. multumesc

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Straduieste-te de 10 ori mai mult. Lucreaza in fiecare zi macar 3-4 ore la matematica, invatand teoria de acolo de unde nu o mai sti (poate fi si din clasa a treia daca e nevoie) si lucrand de cateva ori toate problemele din manuale (ia-o de unde stii, de la tabla inmultirii daca e cazul si nu trece mai departe pana nu intelegi, din manual, fiecare cuvintel si notiune)

9 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

Stai sa vezi in clasa IX, vei plange daca mergi la uman, ca mate-info nu suna ok cu corijenta la mate in clasa VIII.
Nu ai vointa, scurt.
Daca ai fi vrut sa inveti si sa intelegi matematica, pana acum ai sti de 6 (personal, mi-a placut matematica si deci nu o vad cum o vedeti voi, generatia care "cumpara" temele si implicit "cumpara" profesorii, ca na, coruptie nu este?)
Totul tine de tine, iar orice raspuns dat aici nu va avea efect.

Doar de curiozitate, pana acum te-ai straduit macar jumatate de ora sa intelegi lectia?
Pentru ca la algebra inteleg ca este putin mai greu cu ecuatia de gradul II si etc., dar geometria... mi-e mila sa o compar cu cea de clasa a IX, corpurile si volumele, ariile si toate exercitiile legate de geometria de clasa VIII au o legatura directa cu viata reala, acele formule si cunostinte chiar te vor ajuta in viata.

| Victoria18 a răspuns:

Stai linistita ca te trece, clasa a 8-a se numara printre clasele obligatorii. Sunt obligaţi sa te promoveze. Cred ca te-a lasat pe primul doar sa te sperie ca esti a 8-a si sa stai in tensiune ca poate nu promovezi anul si nu intrii in examen

| NLS a răspuns:

Cum zice si cel de dinainte, incearca sa inveti macar la geometrie, daca algebra nu se leaga de tine.
E si mai usoara si folositoare in multe domenii.
Iar la algebra ia o culegere cu probleme rezolvate si urmareste exercitiile, modul de rezolvare.
Am eu daca vrei niste materiale pdf pentru gimnaziu (am cautat acum vreo 4-5 saptamani tot pentru cineva de pe site )

| teo530 a răspuns:

Trebuie sa te străduiești sa înveți macar definiția și apoi să înțelegi ceva, mai la ales la geometrie degeaba ai înțeles cum se face dacă nu știi formulele.Ai acum daca ai fost neatent la ore și ai vorbit mereu și alte chestii iar profu te-a luat la ochi trebuie sa te abții și de la asta că mulți trec și de milă daca știi macar def.Noroc!

| andreeafnkle explică (pentru teo530):

Nu..cred ca matematica este singura materie la care nu am fost sa zic asa, tocmai ca sa nu creada ca nu imi dau interesul sau ca nu imi pasa avand notele pe care le am. mersi mult

| andreeafnkle explică (pentru LPCTSTR):

Matematica nu este una din materiile care sa ma pasioneze sau care sa imi faca cat de cat placere sa o invat si sa simt ca, chiar am ceva de invatat din ea, insa cu toate astea stau, mai mute ore sa imi scriu temele sau sa inteleg macar ceva, mai mult de jumatate de ora. eu nici nu sunt de acord cu meditatiile pentru examen, ar trebui ca la examen sa iti ajunga materia facuta strict la scoala, dar fie. la geometrie inteleg, dar ma incurc printre formule si calcule, si ma trage in jos algbra. mersi ca ti-ai facut timp sa imi raspunzi, seara faina

| LPCTSTR a răspuns (pentru andreeafnkle):

Asa cum am mai spus, vointa este cheia.
De ce nu mergi la prieteni mai mari sau vecini, poate te vor ajuta, plus ca odata trecut in a IX-a, inveti si niste trucuri pentru rezolvari mai usoare si modalitati diferite.
Nu cred ca se poate ca nimeni din clasa sa nu stie de macar 8-9, incearca la colegi, poate te ajuta sa intelegi mai bine.

| LPCTSTR a răspuns (pentru Victoria18):

Draga mea, clasele I-IV se numara printre clasele obligatorii, nu calsele V-VIII.
De la clasele V-XII, poti ramane repetent si posibil exmatriculat. Spun "posibil" pentru ca am avut un coleg care a facut scoala dupa 3 repetente.

| DeeaMarry a răspuns (pentru andreeafnkle):

Normal ca pentru examen ajunge ce faci la scoala!
Meditatiile nu sunt pentru a invata lucruri in plus (poate doar daca vrei sa mergi la olimpiada sau vrei tu sa stii mai mult), ci pentru a intelege acele portiuni din materie pe care, dintr-un motiv sau altul, nu ai reusit sa le intelegi la scoala, sau pentru a verifica corectitudinea exercitiilor rezolvate de tine in particular.
Daca nu iti permiti sa platesti meditatii, cumpara-ti o culegere care sa aiba detaliate rezolvarile exercitiilor sau incearca sa gasesti pe internet exercitii rezolvate. Apoi incearca sa rezolvi tu altele. Neaparat sa faci asta pentru toate capitolele. Ia materia de la inceput, cum iti sugereaza si cei de mai sus, chiar de la clasele primare daca e nevoie.