Am fosti colegi acolo, stiu niste profesori, plus ca de cand cu scoala online si colegii mei noi, nu am avut oportunitatea sa socializam. Oricum nu asta era intrebarea.
Daca vrei sa te transferi o poti face in urmatorul an scolar. Nu se fac transferuri in timpul unui an scolar. Cat despre medie, e foarte simplu. Media ta de intrare la liceu trebuie sa fie mai mare sau egala cu ultima medie de intrare la profilul respectiv. Atentie: Ultima medie de intrare, adica cea mai mica medie al acelei clase, nu a profilului in sine! Deci daca tu ai intrat la liceu cu media 9 iar clasa cu profilul la care vrei sa te tranferi a avut cea mai mica medie de intrare 8 vei putea sa te tranferi fara nicio problema. La fel era daca ai intrat cu 8 pentru ca ar fi fost egal. Daca ai intrat cu 7, fiind o nota mai mica nu poti sa intri.
"la o clasa de stiintele naturi germana intensiv, "- cu o grava greseala, corect stiintele naturii,...
Sunt destul de sigur ca se pot face transferuri din semestrul al 2-lea.Si media mea la examen a fost foarte mare, dar am ales sa nu fac mate-info deoarece nu imi place matematica.Stiu sigur care este media cea mai mica la clasa unde vreau sa sa ma transfer, si sunt mult peste ea.
Felicitări. Atunci esti eligibil pentru a te putea transfera la acea clasa. La vara dupa ce se termină anul scolar poti depune cererea pentru transfer. Sunt si eu la fel de sigur ca transferurile in timpul anului școlar sunt aproape imposibile, poate in cazuri speciale permise.
Am gasit asta: Art. 152. —
Elevii din invatamantul liceal, din invatamantul profesional si din invatamantul postliceal se pot transfera, pastrand forma de invatamant, cu respectarea urmatoarelor conditii:
a) in cadrul invatamantului liceal, elevii din clasa a IX-a se pot transfera numai dupa primul semestru, daca media lor de admitere este cel putin egala cu media ultimului admis la specializarea la care se solicita transferul; in situatii medicale deosebite, elevii din clasa a IX- a a invatamantului liceal pot fi transferati si in cursul primului semestru sau inainte de inceperea acestuia, pe baza avizului comisiei medicale judetene/a municipiulu. Daca asta nu s-a schimbat din cauza pandemiei, inseamna ca ma pot muta in vacanta intersemestriala.
alexcatalin13 întreabă: