| Satres a întrebat:

Salut.
Sunt la sfarsitul clasei 8-a si sunt complet nehotarat la ce liceu sa ma dau mai departe.
Pe deoparte as da la stiinte sociale intrucat la materiile predate in acest profil ma descurc foarte bine; pe de-alta parte m-as da la mate-info sau stiinte ale naturii unde stiu ca am mult mai multe sanse sa am un job mai bun(nu sunt cam deloc stralucit la mate si la info nu stiu cum m-as descurca).
As fi recunoscator daca m-ati ajuta putin sa-mi fac o idee despre ce profil ar trebui sa aleg.
Multumesc anticipat.
P.S.: N-am idee ce vreau sa fac in viitor sau ce-mi place in mod special sa fac.

Răspuns Câştigător
| PinkPanther001 a răspuns:

Stiintele naturi nu este un profil chiar atat de greu. Este un profil la care te acomodezi repede, deoarece ai cam aceleasi ore cum le-ai avut pana acum( cate putin din toate) Sunt sigura ca te vei descurca daca inveti si iti dai silinta. La mate info cunosc multe persoane care au avut medie mare iar acum sunt in stare de corigenta pentru ca nu au putut face fata materiei.

13 răspunsuri:
| PinkPanther001 a răspuns:

Eu am ales stiintele naturi pentru ca ma descurc bine la materiile care sunt de baza la acest profil. Mate info este un profil greu la care tebuie sa fi foarte bun la mate cat si la informatica. Cat despre viitor profilul stiintele naturii iti ofera posibilitatea sa aplici la orice facultate.

| Satres explică (pentru PinkPanther001):

Se merita sa incerc chiar daca nu sunt stralucit la aceste materii?

| AndreeaC37 a răspuns:

Pai avand in vedere ca te descurci pe profil uman adica stiinte sociale si probabil iti si place, eu zic sa dai acolo, din perspectiva mea e un profil foarte comod as putea spune laughing si spun asta din experienta plus ca te poti orienta spre un job destul de bun daca tii cont si de asta pentru ca de aici poti da la drept, la psihologie sau depinde acum si de preferintele tale big grin intelegi?

| Opris_Bogdan_2000 a răspuns:

Eu am ales Mate Info. pentru ca imi place mai mult decat romana. dar nu stiu ce vreau sa fiu in viata

| Valenziana a răspuns (pentru PinkPanther001):

Hey, si eu vreau sa dau la stiinte ale naturi, ma poti lamuri cu cateva lucruri? Ce ore faceti doar intr-un an si cam cata informatica se face? Multi mi-au spus ca este un profil greu si nu prea faci fata, dar ce anume e greu? Ma refer, e prea multa materie sau e grea?

| PinkPanther001 a răspuns (pentru Valenziana):

In a 9-a se face o ora de informatica si 2 de TIC, 4 ore de mate, 4 de romana, 2 de biologie, 3 de fizica, 2 de chimie, 1 de istorie si geografie, 1 de logica, 1 de religi, sport, muzica/desen... Nu este foarte greu si iti spun asta din propria experienta. Probabil s-au speriat de matematica, fizica si chimie.

Pai de aia intreb. Mie de exemplu momentan mi se pare usoara chimia si imi place, doar ca nu prea am facut fizica ca lumea laughing In fine, se mai face logica in celelalte clase?

Daca mai ai alte intrebari te pot ajuta cu drag happy

Merci pentru ajutor happy

Logica se face doar in clasa a9-a. In a 10-a psihologie si antreprenorială, in a 11-a economie

Merci, si mai am o intrebare si termin laughing, in afara de medic si chestii de genul ce alte meserii mai pot urma dupa?

Telecomunicatii, ecologist, contabil, etc. In general poti opta pentru orice facultate pentru ca ai facut in liceu putin din toate. De ex poti sa dai si la litere sau ceva pe informatica. Aceata este avantajul acestui profil.

| Deaad a răspuns:

Daca nu esti bun la matematica, nu ai ce cauta la mate-info.Scurt.Nu conteaza ca iti deschide nu stiu cate cai daca nu esti facut pentru asta.Deci daca stii ca nu esti bun la asta, excluzi din start profilul, pentru ca o sa-ti faca viata un calvar.
Te duci la ce crezi ca esti bun, atat putem noi sa iti spunem.Iti place literatura, romana? Filologie sau stiinte sociale.La stiinte ale naturii faci m2 care e mai usoara decat m1 dar in schimb fizica, chimie si biologie la greu.