| devilmanasf a întrebat:

Salut. Știti niște licee ok din sectorul 5 cu clasa de stiinte sociale? (Ok înseamnă pentru mine 7.50-8.20, ceva de genu). Vin din teleorman și nu prea am cunostinte mari. (Plus niște sfaturi dacă sunteti draguti? Ms pup)

3 răspunsuri:
| Beleaua19 a răspuns:

Salut, sper să te ajute răspunsul meu!

Am găsit câteva licee care cred că ar fi cele mai potrivite pentru tine și ai putea opta pentru unul dintre ele:

Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" – Media de admitere în ultimii ani a fost în jurul valorii pe care o menționezi, iar specializarea pe științe sociale este destul de bună.

Colegiul Național "Titu Maiorescu" – De asemenea, un liceu care oferă profiluri bune de științe sociale. Deși are o medie de admitere ușor mai mare, uneori pot exista locuri disponibile și pentru medii ușor mai mici.

Liceul Teoretic "George Coșbuc" – Un alt liceu bun din sectorul 5, cu un profil de științe sociale care ar putea să fie potrivit pentru ceea ce cauți.

Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" – O opțiune bună. Deși este mai cunoscut pentru profilurile de matematică-informatică, oferă și științe sociale și are o medie de admitere similară.

Cat despre sfaturi iti pot oferi cate ceva: Dacă ai timp, încearcă să vizitezi liceele pentru a vedea care îți place cel mai mult ca atmosferă. Uneori, o vizită face diferența și te ajută să îți dai seama dacă liceul respectiv îți oferă ceea ce îți dorești.

De asemenea, ar fi bine să te pregătești pentru examenul de admitere, care va include limba și literatura română, matematică și, în unele cazuri, o probă la științe sociale (istoria sau geografia).

Fii flexibil în alegerea liceelor – este bine să ai mai multe opțiuni, pentru că nu știi niciodată care vor fi mediile de admitere în acel an.

Mult succes în alegerea liceului!?

| Ionut2025Tz a răspuns:

Intrebarea e ce faci dupa ce termini liceul de stiinte sociale? Vanzator la supermarketuri? sofer de uber? ca sociolog sanse minime cu mediile tale.
Sfatul meu e sa inveti ceva util pentru ceilalti. Toti au nevoie de un instalator, zidar, electrician, insa putini au nevoie sa li se explice de ce curentul nationalist de extrema dreapta castiga amploare in perioada asta atat in Romania cat si in europa.

| LisaJulie a răspuns:

Cel mai bun pentru tine este Nicolae Iorga, restul sunt profesori mai exigenti! Pai depinde ce vrei sa faci dupa stiinte sociale! Eu am fost la stiinte sociale in ultimii doi ani si am mers la ASE apoi! Tu unde ai vrea sa mergi dupa ce termini liceul?