| Cedry2k8 a întrebat:

am o intrebare pentru cei care au plecat in strainatate si sunt de varsta mea. Eu peste vreo 2 luni urmeaza sa plec in Irlanda si pur si simplu mi-e frica. Nu prea ma descurc cu engleza si nu am de gand sa ma duc acolo la liceu fiindca pur si simplu mi-e frica ca nu o sa ma integrez, cu toate ca aici in Romania faceam legea la mine in liceu, cartier si etc.. Voi ce credeti? Cum o sa fie? Ce ar trebui sa fac?

9 răspunsuri:
| Sn4k3 a răspuns:

Inveti rapid engleza, e usoara si o sa o inveti si mai repede acolo, mai greu cu accentul lor, dar te obisnuiesti.

| mugurete a răspuns:

Sa te duci ...sa faci legea nu te ajuta cu nimic ...acolo o sa devii ceva daca vrei cu adevarat!

| venividivici2017 a răspuns:

Faceai legea zici?! Ei bine, afla ca aici in UK, legea nu mai e valabila ca in Romanik.Aici ori te adaptezi si te integrezi ca toti oamenii de rand, ori iti iei talpasita si te intorci in Romanik, in cel mai bun caz dupa tine, daca nu cumva esti saltat de politisti si trimis la vreo scoala de reeducare sau puscarie.Lasa "aerele" astea de Romania daca vrei sa fii respectat,apuca-te de invatat engleza, vrei ceva bun, esti binevenit, esti pus pe smecherii, stai in banca ta in tara!

| Cedry2k8 explică (pentru venividivici2017):

M-am exprimat eu gresit. Nu dau in cap si nu bat lumea pe strada. Zic asa ca idee, ca nu sunt prost, sunt cineva aici, am oamenii mei si etc. Acolo n-o sa cunosc pe nimeni si nu o mai pot face nimic din ce faceam aici.

| ladyMillion a răspuns:

Hello! Sa nu-ti fie frica de schimbari, schimbarile ne intaresc caracterul. O persoana care e adaptata schimbarilor stie sa se descurce mai bine in situatii imprevizibile decat altii. Cea mai usoara metoda de a invata o limba straina este sa o practici direct in tara in care este vorbita, fiind nevoit. Orice inceput pare greu inainte sa te "avanti" in actiune, dar crede-ma, e mult mai ingrozitor in mintea ta decat va fi in realitate. Sa-ti faci prieteni si sa te integrezi depinde de personalitatea ta, nu mai depinde de limba. Din momentul in care esti o persoana sociabila care isi face usor prieteni in Romania, nici in strainatate nu va fi altfel. Iti zic eu cum va fi, vei ajunge prima zi la liceu acolo si ceilalti vor fi extrem de curiosi sa te cunoasca, fiind strain. Comunica asa cum poti, te vor intelege, pentru ca nu sunt prosti laughing)) (libajul mainilor ne ajuta foarte mult la inceput pe toti). Bafta!

| donarcostica a răspuns:

"faceam legea" Esti smecher tu inseamna daca faci legea p-aici rolling on the floor)))))))))))))))))). Skin of the dick si tu. -.-`

| venividivici2017 a răspuns (pentru Cedry2k8):

Am inteles.Te poti integra la varsta ta, nu o sa fii singurul strain din liceu.Cu engleza o sa fie mai greu, datorita accentului, este mai dur, dar in timp o sa fie ok.Cu ceilalti din diverse colturi ale lumii, o sa fie usor sa ii intelegi, nu au acea engleza perfecta.In schimb cu nativii, o sa fie putin mai greu la inceput, dar in timp o sa fie usor.Aici sunt alte obiceiuri,alta cultura,o sa fie un pic mai greu pana o sa te adaptezi... vremea,mancarea sunt nasoale. Fetele sunt diferite fata de cele din Romania,sunt mai betive, una doua te pocnesc, sar la scandal din senin, fumeaza iarba, igiena mai precara pentru unii.Vei vedea happy

| mgtow a răspuns:

Acolo trebuie sa dai dovada de omenie pentru ca nu e lumea asa proasta ca la noi in tara, prost organizata. aia au un sistem stabil de trai decent

| Aimwork a răspuns:

Prietenas. In viata sunt 3 tipuri de oameni.
Oameni de succes care muncesc si se educa pentru acel succes.
Oameni de rahat care fac legea in cartier dar sunt praf la altceva constructiv ..defapt ma scuzi exista santiere.
Si oameni de mijloc care se multumesc cu ce au, nu vor mai mult de la viata.
Fa-ti alegerea si ramai cu ea! Nu mai fa legea ci fa-ti educatia!