Hey! Cel mai simplu este sa urmezi pasii urmatori :
1. Intai si intai iti stergi jocurile din calculator. Nu este de ajuns sa stingi calculatorul sau sa-l lasi deoparte. Jocurile o sa te tenteze foarte mult.
2.Iti repeti ca jocurile acelea nu o sa-ti aduca un viitor mai bun.
3.Nu te mai gandesti la el. Daca reusesti sa faci asta 1-2 saptamani atunci o sa-ti treaca aceasta obsesie.
4.Te asezi la un birou si incepi sa recapitulezi, este greu doar pana incepi, dupa o sa te obisnuiesti.
Atentie! Nu la acelasi birou la care este si calculatorul! Simpla sa prezenta pe acel birou te tenteaza/te distrage. Gaseste alt loc in care sa inveti.
Bafta! Sper ca te-am ajutat cat de cat!
Pur si simplu il lasi deoparte si te apuci de recpitulat, vine examenul si ce te faci?
Eu am avut anul acesta evaluarea nationala si m-am descurcat bine zic eu (9.45). La fel ca tine eram obsedat de PC. In ultima luna, am inceput sa recapitulez toata materia la romana si mate, iar seara stateam pe calculator. Parerea mea este ca ai putea sa-ti reorganizezi timpul, in asa fel incat in ultimele luni din clasa a 8-a sa lucrezi la mate si romana pana in ora 8, iar dupa aceea sa te joci, dar nu mai mult de ora 22:30, fiindca ai nevoie de multa odihna (si hrana corespunzatoare e importanta!). Succes si vacanta placuta!
Baga-l intr-o cutie si du-l undeva sa nu il mai vezi si sa nu mai ai cum sa te joci pe el. Dupa te apuci de invatat. Bafta!
Era bine sa poti ruga pe ai tai sa ti-l tina undeva demontat pina iti revii.
Indiferent de cum reusesti sa scapi de calculator gindeste-te ca ai "trait" o perioada lunga cu el. Ti-a inghitit mai tot timpul si te-ai dezobisnuit sa-ti umpli timpul cu altceva. Va trebui sa inventezi alte activitati si sa te obisnuiesti cu ele. Nu se face doar plensnind din degete. Dar gindeste-te: ai si tu un alt calculator, mintea ta. Foloseste-o ca sa iesi din acest impas.
Succes!
Daca as fi in locul tau as face o boacana sa raman fara calculator, sau l-as strica si l-as duce in service XD
Nu are rost sa-l strici... dupa trebuie sa dai bani ca sa-l repari. Mai bine stergi tot ce ai prin el. Sau daca vrei sa ramai fara el atunci pur si simplu le zici alor tai sa ti-l ia pana cand termini cu ce ai de facut. Merge si asa, nu are rost sa-i superi degeaba.