Pai, dupa niste cautari mai mult sau mai putin intensive, argintul este un metal destul de reactiv si va oxida suprafata altor metale daca sunt tinute impreuna la gat sau intr-o cutie, formand o pelicula de culoare gri sau pete rosiatice.
Da, bineinteles. Mai ales daca argint e de fapt un biped inchis la culoare pe care il cheama Argint Vasilica.
Daca le pui pur si simplu alaturi, nu se intampla nimic. Insa daca sunt doua bijuterii care la purtare se freaca intre ele, se poate ca bijuteria din aur sa se toceasca, pierzand astfel din gramaj. Insa am vazut medalion din auar, pe lant de aur, care s-au tot frecat intre ele pana medalionul s-a rupt. Faza cu argintul este irelevanta.
Aurul se va transforma in alama, argintul in aluminiu, iar fraierul credul se va elibera de o parte din duhurile rele (adica de prostie, cand ii "pica fisa").
"Cat despre "pune" e "putina""
Nu de greseala de scriere am comentat, ci de faptul ca esti habarnist/a, dar comentezi.
"Iar userul intreaba de pierderea de gramaj, nu de oxidare."
Ai memoria scurta? Tu ai comentat referitor la oxidare, nu la pierderea in greutate.
"Asta e al doilea cont al tau ca sa cred ca multi useri ma contrazic?"
Cand mai multi iti spun ca esti beat/a, normal ar fi sa te duci sa te culci.
Nu,asa ceva ar incalca legile fizici cunoascute, aurul ramane la fel indiferent de ce metale este inconjurat, aurul s-a facut acum multe miliarde de ani intr-o supernova
Dragule, ai vazut bijuterii cu 100% aur pur si n-am dat si eu de ele, ore e de la pret sau de la talibanii care nu dau nici o ceapa degerata pe cat contine bucata aia de 80% aur si restul nikel si cupru?
Ce vreau sa zic e ca oricat de mult sustii ca aurul nu oxideaza, este vag mentionat cam peste tot ca nicaieri in bijuterii n-ai sa gasesti aur 101% pur, iar metalele din componenta, coincidental (sau accidental daca ai atată incredere in oameni), oxideaza cu timpul, argintul fiind un metal destul de reactiv cu aerul va accelera procesul; deci ar fi pacat sa generalizam ca aurul oxideaza cand ne referim la bijuteriile facute din el.
Lora_6439 întreabă: