Nu ai pentru ce! Ma bucur ca ti-ai dat seama ce este important pentru tine. Un lucru important in zilele noastre este sa fii independent, adica sa alegi ce crezi ca este bine pentru tine, ceea ce iti place, sa te gandesti sa-ti fie tie bine in primul rand tie si pe urma vei vedea ca si ceilalti vor veni la tine. Daca se supara colegul tau, trebuie sa te gandesti ca in joc esti tu si nu el. Sper ca nu ai de gand sa te sacrifici mereu pentru altii? El ar merge la alimentatie si turism pentru tine, ar face asa ceva? Daca el are dreptul sa fie suparat, gandeste-te ca la fel de bine ai si tu acest drept! Nu te lasa influentat! Ceilalti nu iti dau nici de mancare, nu te vindeca atunci cand esti bolnav, nu iti cumpara haine, nu se streseaza sa te faca fericit! Doar tu esti responsabil de aceste lucruri, doar tu poti decide ce vrei si ce vei face cu adevarat.
Pai de la turism si alimentatie poti deveni agricultor spre exemplu sau ceva legat de turism, (director de hotel, ghid spre exemplu), iar al mecanica, daca stiid destule legate de asta electrician undeva. la o fabrica spre exemplu. Eu tias recomanda turism si alimentatie. ar fi mai bine.
Nu te supara, dar este o intrebare prosteasca si in acelasi timp naiva. Adica te lasi in mana noastra? Chiar nu iti pasa de preferintele tale, de ce iti place, de ce te atrage? Chiar vrei sa te conduca lumea? Sa joci dupa cum iti dicteaza X, Y, Z? Nici eu nu stiu incotro sa o iau, ce sa devin. Insa alegerea profilului este doar alegerea ta! Gandeste-te cati se plang ca parintii nu ii lasa sa aleaga ce vor, iar tu esti nehotarat! Informeaza-te ce materii se fac la fiecare dintre aceste profiluri si alege ce ti se pare cel mai potrivit. Daca intr-adevar vrei sa te ajute cineva, sa stii ca nu te ajuta astfel. Nu pot decide in locul tau. Tu trebuie sa iti asumi intreaga raspundere de acum in colo. Nu-ti lasa viata in mainile celorlalti. Nu te lua dupa colegi! Daca ei au ales un profil, hop si tu! Eu m-am dus la un profil unde nu cunosteam pe nimeni. Rezultatul? Acum am mai multi prieteni, pe langa vechii colegi, ii am pe noii colegi, care s-au dovedit a fii grozavi si cu aceleasi interese ca si mine. Alege fara frica ce crezi tu ca e mai bine, sau solutia de mijloc care cuprinde 2 lucruri importante pentru tine. Nu uita, nu-i sfarsit de lume daca ai ales ceva gresit, poti sa te transferi fara probleme. Mult succes
Ai dreptate Amalia multumesc frumos, mi-ai deschis ochii.
Prima data nu au vrut sa ma dea la alt liceu cu toate ca mie nu mi-a placut, am facut clasa a9a aici dar nu imi place deloc, acum nu stiu unde sa gasesc materiile care se fac la turism si alimentatie.Eu eram mai mult nehotarat deoarece plec cu un coleg si el se duce la mecanica si nu am vrut sa se supere pe mine.Cred ca voi alege turism si alimentatie dar sa aflu materiile care se fac acolo in clasa aX-a.Inca o data iti multumesc frumos!
La turism si alimentatie sunt 2 ramuri 1) turismul (lucrezi la hoteluri legat de turism)
2)alimentatie(poti deveni bucatar, chelner, legat de mancare)
Normal ca la turism si alimentatie inveti de amandoua deoarece ai nevoie de aman2.In clasa a 9 vei invata turism mai mult iar a 10 alimentatie.Iar a 11 trebuie sa alegi ori turism ori alimentataie si vei invata numai despre acel domeniu. Faci foarte multa practica si nu iti trebuie foarte mult matematica(eu sunt varza la mate) daca dai la turism iti trebuie engleza neaparat si la alimentatie ( nu stiu). Mecanica o detest nici sa nu aud de ea.Da cum zici si tu turism si alimentatie e mai ok.