Fiecare liceu are regulile lui. NU te lasa insa pacalit de mitul ca daca liceul este din Bucuresti trebuie sa fie numaidecat si bun. Gasesti in provincie licee cu mult mai bune decat multe licree din Bucuresti. Pana la urma calitatea liceului o dau profesorii.
Te poti transfera oricand, pana in clasa a XII-a inclusiv.Se ia in cosniderare media pe care o vei obtine in anul respectiv si trebuie sa fie cel putin egala cu a ultimului clasat din clasa in care vrei sa te transferi. Daca mergi la un alt profil, va trebui sa dai diferente la anumite materii.
In liceul in care sunt nu prea se face scoala si e altceva cand obtii la sfarsit o diploma din capitala decat din provincie... esti vazut cu alti ochi.
Uite, in cazul in care media ultimului clasat este de 7.20 iar eu am media 7.93 sa zicem... insa media de admitere in liceu este de 8.20? exista vreo problema?
Nu. Trebuie, insa, sa mai fie locuri. Adica: sa nu fie mai mult de 30 in clasa. Peste numarul asta, trebuie aprobare de la inspectorat. Am vazut clase si cu 35 de elevi, dar au primit aprobare.