Aici poti vedea cate ore pe saptamana faci in total si la fiecare materie in parte in fiecare an.
http://www.cnpr.warpnet.ro/romana/mateinfo.htm
Nu sunt mai multe feluri de mate-info, uman sunt profilele gen filologie si stiinte sociale si la real sunt profilele gen mate-info si stiinte ale naturii
Nu e cel mai simplu, dar nici nu e ceva de speriat. Cu orele te-ai lămurit deja.
Profilurile reale sunt: matematică-informatică și științe ale naturii, adică aici se va pune accentul pe științele exacte(matematică, fizică etc). Cele umane sunt filologia și științele sociale, iar aici se pune accentul pe limbile străine, istorie, geografie etc.
La orice profil ai alege, dacă alegi intensiv engleză(sau ce limbă vrei tu), vei mai da o teză în plus la limba străină aleasă și vei avea cu o oră mai mult pe săptămână față de cei care au ales profilul simplu.
Dintre materiile noi: în clasa a IX-a logică(mi-e dificil să îți explic ce faci aici, dar o să ți se explice totul de la 0, cum e normal și o vei înțelege), în a X-a psihologie și educație antreprenorială(care e un fel de economie), în a XI-a economie și în a XII-a filosofie. Din clasa a XI-a nu vei mai face deloc desen și muzică.
Eu am făcut informatică doar doi ani(pentru că am fost la științe ale naturii) și am făcut doar programare. Din ce știu de la ceilalți, tot programare faci și din clasa a XI-a, doar că e alt limbaj de programare. Vei studia însă și TIC(unde vei lucra în word, excel, access etc), dar doar în primii doi ani, spre deosebire de științe ale naturii unde faci TIC în toți cei patru.
Teze vei da la: română, matematică, informatică și o materie la alegere dintre biologie, fizică și chimie. După cum am mai spus, dacă alegi intensiv, în afară de astea vei mai da și la limba străină aleasă.
Iti multumesc foarte mult pentru informatii.
Bacul il voi da la Romana, Mate si dintre Biologie, Fizica si Chimie?
Si pot cumva sa scap de Franceza?
La bac ai probe orale la care primești calificative și nu trebuie decât să fii prezent, iar calificativele nu influențează în niciun fel media. Probele orale sau competențele sunt la: limba română, o limbă străină studiată pe care o alegi tu(de obicei se alege engleza) și competențe digitale, adică TIC. Dacă pentru limba străină și TIC ai vreun certificat care să ateste competența(ECDL pentru TIC, Cambridge/IELTS la engleză, Delf la franceză etc) poți echivala să nu mai dai probele.
Probe scrise, adică cele la care iei note și alcătuiesc media dai la: română, matematică M1 și o materie la alegere dintre: biologie, chimie, fizică și informatică.
Din păcate, de franceză nu prea ai cum să scapi . Peste tot se studiază câte două limbi străine, însă în eventualitatea în care la liceul în care studiezi se face și germană și ai oportunitatea de a alege, poți face germană în loc de franceză.
Ok
Mersi mult.
Dar am vazut pe un site un orar unde se facea doar in clasa a 9-a Franceza.
Dar mai sus pe link-ul pe care l-am primit arata ca fac Franceza in toate clasele?
Pe cine sa cred?
Poate era vreun orar aiurea, că nu orice informație de pe orice site e și corectă. Din experiența mea și a tuturor cunoscuților, se studiază franceza în toți anii de liceu(excepție face cazul despre care am spus deja).
Adi1987 întreabă: