Contează și cat de atentă ești când citești, cat de odihnită ești nu doar timpul. Inclusiv partea alimentară și distracțiile au un rol. Decât să citești ceva de 10 ori pe grabă mai bine doar de 2 ori dar atentă. Apoi mai e și varianta lecțiilor audio pe care le poți asculta fie și în căști în timp ce faci alte activități - plimbare, sport, mănânci, faci duș, chiar și când dormi, etc.
Am eu o tehnică.Nu te pune nimenea sa o faci.Am făcut-o și eu de fiecare dată nu o fost rea.Am luat un pix terminat fără pastă.O foaie care nu îți trebui și atunci când citești cumva mâzgâlesti foaiea dar fara a irosi pasta.Dar totuși trebuie sa fii concentrat la laptot telefon sau cartea care trebuie să o înveți.Acuma nu știu cât de folositoare îți va fi dar mie mi-a funcționat
Citeste de multe ori iar apoi scrie pe foaie ce ai retinut! Inainte sa te apuci sa faci subiecte de olimpiada incearca sa iti pui ordine in ganduri si sa ai mintea relaxata, nu te gandi ca o faci pentru profesoara sau pentru prestigiul scolii ci pentru ca tie iti place romana
Olimpiada la limba română e și de inspirație.(nu știu dacă mai e și partea de gramatica - a trecut ceva timp de când am fost eu. Dacă e, aia da, e problematica) Nu te stresa foarte tare totuși cu ea ca și așa ai cam multe. Concentrează-te pe cele 3 olimpiade și pentru română citește când ai și tu timp.
Când citești, fii atenta, ia-ți notițe schematizate ca sa nu mai stai sa te reintorci la citit tot textul. Identifica punctele cheie ale fiecărui capitol și plusează pe ele.
Îți doresc mult succes!
Du-te la olimpiada de lb romana si matematica, ca acestea sunt singurele obiecte de care ai nevoie la evaluarea nationala, recomand pe alea sa le inveti foarte bine, fara sa-ti pese de alte obiecte, fara stres.
Încearcă să găsești un interval de timp în care te poți concentra cel mai bine. De exemplu, după ce ai stat 6/7 ore la școală și încă vreo două să-ți faci temele, nu-ți mai vine să înveți. În gimnaziu când aveam 7/8 olimpiade pe an (bine, vreo 5 erau doar la română, dar oricum) obișnuiam să mă trezesc cu o oră mai devreme ca să învăț.
Apoi, mie îmi plăcea să mă plimb dintr-o parte în alta a camerei când învățam, nu știu de ce dar memoram mai repede.
Pe mine m-a ajutat la examen faptul că am fost la olimpiade, în primul rând aveam experiență și știam cum să-mi controlez emoțiile, dar aveam și o perspectivă mult mai mare asupra materiei, petrecând ore întregi să învăț pentru olimpiade.
Pe măsură ce se apropie EN și olimpiadele, s-ar putea să fii din ce în ce mai stresat. Să nu îți fie frică să renunți la vreo materie dacă simți că e nevoie! Concentrează-te pe materiile prioritare de la viitorul tău liceu. Oricum, cred că dacă înveți la română și mate împuști 2 iepuri de-odată.
Semnat o fostă olimpică națională
mihay47 întreabă:
LorenaTheway întreabă: