anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Asi dori ca cineva mai invarsta sa ma ajute si pe mine cu o tema, deoarece parintii mei sunt plecati in Germania si fara ajutorul lor nu pot sa rezolv asta. As aprecia foarte mult daca mati ajuta si va rog fara comentari ca "nu facem teme aici".

Faceti o investigatie in randul celor mai invarsta decat voi. Cereti-le sa va povesteasca despre viata lor din timpul dictaturii comuniste si sa dea exemple de situatii in care nu au putut sa spuna ce gandesc, au trebuit sa faca lucruri impotriva vointei lor, au trebuit sa aplice o masura gresita, desi stiau ca are consecinte grave, au trebuit sa participe la cultul personalitatii.

Am scris enuntul ca in carte deoarece nu vroiam sa ma exprim gresit. Deci va rog mult de tot sa ma ajutati daca puteti. Dau Funda +Vot +ce vreti voi

Răspuns Câştigător
| AnKa76 a răspuns:

Pai viata era destul de grea, sambetele nu erau zile libere, crestinismul nu era (nu era practicat asa legal), se spuneau in cartile de istorie inainte de era noastra si dupa era noastra in loc de inainte de Hristos si dupa Hristos, oamnenii erau obligati sa munceasca si au facut niste lucruri impresionante ca Transfagarasan, uzine ce astazi nu mai sunt.C-am asta stiu si eu de la ai mei. Funda?

6 răspunsuri:
| Elizabethzutzu a răspuns:

Deci am auzit din batrini ca ei trebuiau sa plece sa ia pentru casa, si incalcau pe vremea dictaturii pentru a putea trai mai bine, aduceau cu sacul graunte sau ce mai era, pentru ca altfel nu supravietuiai in viata acceasta plina de teroare cu multi copii ei aveau nevoie de mincare...

| onasis1961 a răspuns:

Ce se întâmplă cu tine de 5 zile pui aceiaşi întrebare? Nu eşti mulţumit de răspunsuri sau nu ştii să pui alte întrebări?

| kiDu_2036 a răspuns (pentru onasis1961):

Pai maine trebuie sa duc proiectul si din raspunsurile primite nu pot sa fac proiectul calumea deoarece nu prea am exemple

| onasis1961 a răspuns (pentru kiDu_2036):

Se găseau puţine produse dar erau foarte sănătoase.Iar ce se spune că erau la cartelă erau produsele de bază; zahar, ulei făina mălai pâine.Dar asta a fost în ultimi 3-4 ani.Cel mai bine sa trăit în perioada 70-80.
Nu erau hoţii din ziua de azi şi nu se ştia de şomaj.

Răspuns utilizator avertizat
| onasis1961 a răspuns:

Vezi dacă te ajută şi asta:
Nu se vindeau forte multe deoarece Ceausescu nu prea colabora cu multe tari,deci nu se putea aproviziona din alta parte decat din Romania,care, pe vremea lui, era foarte saraca. In magazine se vindeau: paine, cartofi, branza si peste. Magazinele nu erau aprovizionate mereu si de aceea, atunci cand acestea primeau marfa, romanii erau dispusi sa stea si un intreg an in fata magazinului doar ca sa apuce macar un produs.