Buna!
Nu, din cate stiu eu nu se poate. Aveai nevoie de cel putin un 5. Din pacate, cred ca va trebui sa repeti clasa a 9-a. Totusi ai putea sa mai treci pe la scoala sau sa dai un telefon si sa te interesezi.
Succes! Te pup
Fa o cerere de reexaminare catre directiunea scolii. Daca nu ti se aproba, adreseaza-te cu acelasi tip de cerere inspectoratului scolar.Imi inchipui ca tu stii ceva materie.
De ce alte subiecte cand le mai ai odata deci e mai usor si cred ca da se poate da inca odata
Dacă va ajunge să depună sesizare la inspectoratul școlar pentru reexaminare, o să fie... vai de căp'șorul lui! Eu nu-i recomand. Sper că bănuiește ce-l așteaptă.
Oricum, dacă băiatul era conștiincios, ar fi promovat anul școlar, te asigur.
Mă întreb cât de "des" a răsfoit el manualul în vacanța de vară... Cât timp a acordat învățăturii, și cât timp... distracției?
Totuși, i-aș recomanda să-și roage profesorul, să insiste, să-i mai acorde o șansă. O nouă reexaminare. Căci, se poate!
Acum, el știe cât e de capabil. El își cunoaște "valoarea", își cunoaște șansele.
Dacă a fost un elev "problemă" în timpul anului școlar (comportament necivilizat, absențe nemotivate, dezinteres total pentru învățătură), șansele îi sunt minime.
Știu că ai vrut să-l ajuți cu sfaturi, dar... el nu-i prieten cu matematica.
Cererea de reexaminare bazata pe un motiv serios(boala) si adresata inspectoratului scolar nu este o reclamatie. Daca ar sti sa raspunda la reexaminare si profesoara ar fi bucuroasa.Problema este cat de pregatit este el.De unde stiti ca este vorba despre matematica?
În momentul în care elevul se adresează inspectoratului, înseamnă că acesta e nemulțumit de decizia care a luat-o școala/direcțiunea cu privire la situația sa școlară.
Categoric, prin gestul său, își înfruntă dascălul (subliniez acest lucru!), intrând în contradicție cu principiile acestuia.
De aceea o numesc "sesizare", nu "cerere". Cererea se face doar în școală, o consider a fi un gest mai "familiar".
Fiindcă, o rugăminte (scrisă sau verbală) poate rezolva multe! Nimeni nu are inima de piatră, încât să nu-ți acorde a doua șansă, adică o nouă reexaminare.
Dar, dacă "rufele nu se mai spală în familie" și se ajunge până la inspectorat, va trebui să dovedească altora (căci, e posibil ca aceștia să trimită alți examinatori), dar și lui însuși că e capabil să promoveze cu brio examenul de corigență.
Crezi că poate? Eu nu aș paria. Îl cunosc (de pe site, bineînțeles, nu personal), căci m-am "lovit" de întrebările lui în repetate rânduri...
De atunci știam că are probleme cu matematica. Pe băiatul acesta nu-l interesa ce să învețe, de unde să învețe, cum să învețe, ci dacă profii sunt indulgenți în toamnă, la examenul de corigență! Eu i-am spus să nu se joace... Dar a rămas influențat de alte "voci" de pe site, care-i șopteau "să nu se obosească prea tare fiindcă în toamnă toți vor trece clasa!"
Vezi că n-ai trecut, Alex?
Buna Pana la urma am putut sa mai dau odata examenul si l-am luat cu media 6. Ramasesem multi din liceu asa ca doamna directoare ne-a aprobat cererea de reexaminare Si da... in mare parte ai dreptate fiindca nu m-am omorat vara sa invat... am repetat pe ultima suta de metri...
Buna Pana la urma am putut sa mai dau odata examenul si l-am luat cu media 6. Ramasesem multi din liceu asa ca doamna directoare ne-a aprobat cererea de reexaminare Si da. in mare parte ai dreptate fiindca nu m-am omorat vara sa invat. Am repetat pe ultima suta de metri...
Bravo, ție! Anul acesta străduiește-te să fii mai silitor, încearcă să eviți astfel de situații. Și jenante, și neplăcute.
Ai greșit o dată, se înțelege... errare humanum est!
Important este să nu mai repeți greșeala!