Elevii de la Matematică-informatică şi cei de la Ştiinţele naturii vor avea săptămânal 4 de Matematică, 3 de Fizică, 2 de Chimie, 2 de Biologie, 1 de Informatică, 2 de Tehnologia informaţiei şi comunicării, 4 de Limba română, 4 de limbi străine moderne, 1 de Istorie, 1 de Geografie, 1 de Religie, 1 din aria socio-umană şi 2 de arte - Muzică, Desen).În cazul profilului Ştiinţele naturii, numărul de ore de Chimie şi Biologie se păstrează în clasele XI-XII, ba chiar va creşte dacă luăm în considerare că cele 4-6 ore de curriculum la decizia şcolii vor viza şi aceste materii. Dispar complet din orar artele şi TIC, iar numărul de ore de Limba română şi Matematică scădea cu o oră.
Nu e important profilul.Important e sa stii anatomia din clasa a XI-a si chimia din clasele a X-a si a XI-a pentru a intra cu brio la medicina.Dar de preferabil ar fi sa te indrepti catre un profil real, matematica-informatica sau stiintele naturii.
Pentru a da la medicina cel mai potrivit profil este real- stiinte ale naturii. Dai bac la mate, romana si una dintre materiile(biologie, fizica si chimie) Eu sunt pe stiinte ale naturii.Succes!
Stiinte ale naturii. Adica mate-fizica-chimie-biologie. Informatica nu prea te ajuta.
Eu spun ca daca vrei sa dai la medicina sa te duci pe un profil real, adica cel mai indicat ar fi bio-chimie. Pentru ca la medicina o sa ai nevoie si de biologie si de chimie. Cunosc pe cineva care a vrut sa fie medic si nu a intrat la bio-chimie, ci la matematica-informatica si timp de 4 ani a luat ore la biologie si de chimie iar acuma este pediatru.
Bun daca trebuie sa stiu anatomie la ce profil sa dau uman sau real sau stiinte ale naturii? Sa fie ceva cu biologie si chimie.
alexcatalin13 întreabă: