E mai greu fara un text. In fine. Pentru argumentare ai nevoie de:
1. Titlul
2. Sunt de acord /nu sunt de acord
3.In continoarea lui 2, spui : pentru ca. Si aici vii cu doua argumente, adica:
Sunt de acord pentru ca lumea in general face ceea ce face si spune ceea ce spune, bla bla.
Incepi un nou paragraf si spui argumentul 2, anume, "de asemenea, de fiecare data cand bla bla si niciodata bla bla bla."
3.Concluzia. Prin urmare, cel mai bine ar fi ca lumea sa nu mai faca ce face si sa spuna ce spune.
Se subantelege ca e un exemplu, nu trebuie sa scrii asa ceva, poate fragmentul se refera la caini, nu la oameni .
Daca insa ai nevoie sa comentezi pe scurt un fragment, si ti se da numele autorului si titlul operei, scrii la inceput cateva randuri despre asta. Daca nu ti se da sursa, incepi direct cu un fel de rezumat, adica tot ce scrie acolo, dar mai pe scurt, mai direct, pe intelesul tuturor. Apoi le iei pe segmente, cuvant cu cuvant, daca se poate," prin propozitia cutare, autorul vrea sa spuna ceva anume"," prin expresia cutare se simte tristetea autorului si speranta ca poate nu va mai fi la fel," bla bla, trebuie sa inventezi foarte mult si sa adaugi cuvinte fara rost, ca sa faci sa para ca tu chiar spui ceva.
Poti scrie: "Afara sunt nori, poate ploua". Sau poti scrie: "Norii plumburii se apropie de noi, plutind prin vazduh ca un fum ce prevesteste furtuna care va apleca pomii si va rupe crengile, iar plumbul apei va cadea pe pamant tintuind la sol praful inecacios."
Intelegi? Adaugi o gramada de lucruri inutile.
Apoi sigur, pui o concluzie, cum ca "acel fragment este esenta intregii firii umane/esenta vietii /esenta copilariei,"sau ca "acel fragment este un minunat sentiment, expus in cuvinte, bla, bla."
Prin bla-bla, eu ma refer ca trebuie sa mai adaugi doua - trei randuri de abureli.
Succes!
Ma refer la orice fragment de orice tip...eu as vrea sa-mi spui ce puncte sa ating pentru a fi bun raspunsul meu
Trebuie sa explici ce semnifica adica daca ai niste versuri spui despre figuri de stil imagini artistice si dupa spui ca versurile... sugereaza venirea repezita a iernii si a viscolului napraznic de exemplu... Oricum nu iti da fragmente mari sa le explici 2-3 propoziti
Pa Pa :*
Ms ma esti foarte bun la romana...mie nu imi prea place imi place matematica dar poti sa imi dai un exemplu un text concret care vrei tu este la alegerea ta...te rog
anonim_4396 întreabă: