Din pacate sunteti informati gresiti.
In situatia data da, ramai repetent.
Media anuala la purtare trebuie sa fie peste 6 iar in cazul tau media da 5, 50. Nu se rotunjeste deci este situatie de repetentie.
Dar nu poti vorbi cu diriginta sa aduci niste scutiri? De obicei nici profesorii nu sunt absurzi mai motiveaza cate o absenta, doua pe ici pe colo. Eu in liceu cred ca aveam minim 50 pe semestru iar cea mai mica medie la purtare a fost 7, doar odata in rest 8-9.
Poti incerca sa mergi cu parintii la scoala sa vorbeasca cu diriginta poate se pot intelege.
De obicei daca esti un elev bun si ai note bune sau decente (peste 7) profesorul nu o sa fie absurd sa te lase repetent pentru 50 de absente.
Daca aveai 3 da, ramaneai. Se face medie, media de pe sem 1 + media de pe sem 2 supra 2 totul. trebuie sa ti dea 5( nu se rotunjeste 4, 5). Asa ca nu ramai, iti iese media finala 6, felicitari
Din cate stiu eu trebuie sa ai media 6 la purtare ca sa treci.
Da, ramai repetent, din cauza ca media anuala la purtare este sub 6 (5, 50), conform Regulamentului-cadru, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, citez:
"ART. 131.(1) Sunt declaraţi repetenţi:
a)elevii care au obţinut calificativul "Insuficient"/medii anuale sub 5, 00 la mai mult de două discipline de învăţământ/module care se finalizează la sfârşitul anului şcolar. Prevederile se aplică şi elevilor care nu au promovat, la mai mult de două module, la examenele de corigenţă în sesiunea specială, organizată în conformitate cu art. 130 alin. (4);
b) elevii care au obţinut la purtare calificativul anual "Insuficient"/media anuală mai mică de 6, 00;"
Repetentia se pare ca e chiar necesara. In doi ani totalizezi patru ore/zi. Inca nu e destul dar oricum, iti dublezi sansele de a acumula ceva cunostinte.
Ei, pune-te pe picioare. Daca chiar vrei sa iti revii...mergi si vorbste cu diriginta. Spune-i ca ai fost bolnav, bolnava, cauta scutiri. Spune-i ca vrei sa gasesti o cale sa te reformezi. Apoi incearca sa pari ftft sincer. Si gaseste si tu un echilibru. Ce faci fara scoala?
Mihai473736 întreabă:
Nechifor_Denis_2002 întreabă: