| alexcuamare123 a întrebat:

Salut TPU, daca intri la facultatea de medicina la buget iti poti pierde locul in viitorul an daca nu mentii notele mari?

Răspuns Câştigător
| Furnicuta000 a răspuns:

Pana anul asta asa era, cel putin in Bucuresti la Carol Davila. Anul asta au scos aceasta regula deci daca intri la buget ramai la buget, daca intri la taxa ramai la taxa. De la anul nu stiu daca vor ramane la aceeasi decizie sau vor schimba la loc

10 răspunsuri:
| andreierdna91 a răspuns:

Din cate stiu eu, la orice facultate, daca nu mentii notele mari pierzi locul bugetat, treci la taxa.

| G1ella1 a răspuns:

Bună! Da, la orice facultate indiferent de specializare dacă nu îți menții notele la fel de bune vei coborâ, iar altceva mai bun îți va lua locul la buget.

| Valentinaldoilea a răspuns:

Exact. Intra altul pe locul tau, altul de la taxa care are medii mai mari ca tine.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru Furnicuta000):

Dar conditia e sa nu ai restante, adica poti dar sa le iei in prima sesiune de restante din toamna. Daca treci de ex anul 2 si tu ai restanta din anul 1, automat nu mai ai locul la buget asigurat

| Cipi1212 a răspuns:

Eu știam că dacă nu ai note mari nu mai ai loc la cămin.

| Nirvanaaa a răspuns (pentru Furnicuta000):

In regulament scrie ca repeți anul dacă ai credite restante- nu poți trece nimic in celelalt an. Condiția de integralist înseamnă sa nu ai deloc restanta.
Dacă ajungi la restanta și nu o iei e sesiunea de credite care te bagă la taxa direct.
Eu știam ca integralist la ei înseamnă sa nu ai restante deloc. * știm asta de la măriri - se specifica ca doar studenții integraliști au dreptul la mărire de nota. Deci condiția pe care ei au pus-o e sa nu aibă restante deloc.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru Nirvanaaa):

Cum sa repeti anul daca ai restante? La nicio facultate nu repeti anul daca ai 1-2 restante. Ar fi foarte urat din partea lor sa faca asa ceva.
Si da, asta am vrut sa zic si eu, ca doar daca esti integralist ramai la buget

Dacă nu le iei in sesiunea de credite, da, pici anul. Avem colegi care nu au luat restanta și nici examenul de credit și au picat din pacate. Nu au putut trece in an superior.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru Nirvanaaa):

Groaznic, nu ma asteptam din partea lor la asa ceva. Se mai intampla ca un student sa aiba o ratacire, sa lipseasca de la un examen, nu poti sa il lasi repetent pentru o restanta

Dacă ai caz medical sau un deces in familie știu ca se organizează sesiune speciala. Dar trebuie finalizat totul pana in Octombrie. Nu ai încheiat situația pana in Octombrie, atunci da, repeți chiar dacă e o materie.
Partea buna e ca unii profesori sunt înțelegători, chiar încearcă sa ajute dacă ai o problema pe bune.
La alte facultăți știu ca poți muta restanta in anul următor, cum e la Craiova, dar aici nu sad.