Cred că ţuica de prune pentru că un vecin a spus că atunci când bea nu mai mănâncă deci logic deducem că se satură doar cu ţuică.
Sarmaua e de origine turcească iar cozonacul : indecis între turci şi nemţi. Românul are o vorbă care spune : " Mancarea-i fudulie. Bautura-i temelie! " încă de pe vremea lui Burebista care a fost nevoit să închidă toate birturile si să ardă materia primă, dar, s-a văzut, fără prea mare succes în a domolii setea geto-românilor. Aşa că propun alegerea : Băuturii tradiţionale, iar sticla să fie prezentă pe stema judeţelor fruntaşe.
Mititeii,sarmale cu mămăligă,cârnaţii de Pleşcoi, Ciorba de potroace, drobul, ouă încondeiate, coliva,
Su mai bine citeşte asta:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Buc%C4%83t%C4%83ria_rom%C3%A2neasc%C4%83
Pai ca desert poate fi cozonacul, iar ca fel 2 pot fi sarmalele cu mamaliga, sau poate fi braza de burduf cu mamaliga.
Ori sarmale, ori mamaliga, ori ciolan afumat cu fasole...iar la desert cozonac