Pai ca desert poate fi cozonacul, iar ca fel 2 pot fi sarmalele cu mamaliga, sau poate fi braza de burduf cu mamaliga.
Cred că ţuica de prune pentru că un vecin a spus că atunci când bea nu mai mănâncă deci logic deducem că se satură doar cu ţuică.
Sarmaua e de origine turcească iar cozonacul : indecis între turci şi nemţi. Românul are o vorbă care spune : " Mancarea-i fudulie. Bautura-i temelie! " încă de pe vremea lui Burebista care a fost nevoit să închidă toate birturile si să ardă materia primă, dar, s-a văzut, fără prea mare succes în a domolii setea geto-românilor. Aşa că propun alegerea : Băuturii tradiţionale, iar sticla să fie prezentă pe stema judeţelor fruntaşe.
Ori sarmale, ori mamaliga, ori ciolan afumat cu fasole...iar la desert cozonac
Mititeii,sarmale cu mămăligă,cârnaţii de Pleşcoi, Ciorba de potroace, drobul, ouă încondeiate, coliva,
Su mai bine citeşte asta:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Buc%C4%83t%C4%83ria_rom%C3%A2neasc%C4%83
Adi1987 întreabă: