La uman: filologie sau stiinte sociale.Eu sunt la filologie si am facut biologie in clasele 9, 10 (o ora pe saptamana), iar din clasa a 11-a matematica, fizica, chimia, biologia se inlocuiesc cu o materie numita stiinte, in clasa a 11-a axata pe chimie si in clasa a 12-a pe biologie( cel putin asa e la mine,poate depinde si de profesor,ce specializare are, daca urmaresta sau nu programa).BAC-ul este la romana(e diferentiat ), istorie si o materia la alegere(geografie/logica/psihologie/folosofie/economie/nu stiu sigur daca si sociologie)+competentele digitale, limba straina, romana.In afara de cea de limba romana competemtele se pot echivala, indiferent de profil.Noi suntem intensiv engleza si facem o lucrare pentru a obtine un atestat.
La uman, la:
-filologie(fie simplu, fie bilingv, depinde de liceu)
-stiinte sociale
Filologie Toate materile sunt obligatorii in liceu. Nu te gandi ca iti alegi un profil doar ca sa scapi de biologie, important o sa fie Bacalaureatul Engleza, romana, geografia/istoria sunt materiile de baza la filologie si din astea vei sustine si Bac-ul Eu sunt la mate-info si n-am mai trecut pe la o ora de geografie din clasa a 9-a. Am avut totusi media 10 an de an(acum depinde si de natura profului si de importanta materiei). Mult succes la examenele din vara(in caz ca esti in clasa a 8-a).
Stiintele Naturii intensiv engleza. 4 ore de engleza pe saptamana. De biologie nu scapi. Mai e ceva legat de turism, nu mai stiu exact ce profil este, dar acolo faci geografie si istorie la greu, acum nu stiu daca exista si turism intensiv engleza.
anonim_4396 întreabă: