| Danescu_Madalin_2000 a întrebat:

la metafora, unde zice ca are o idee principala si una subinteleasa,ca sa vrem sa comentam ceva, le introducem pe amandoua?

Răspuns Câştigător
| Satango a răspuns:

Bună!
De obicei metafora are o ''idee subînţeleasă'', nu prea ştiu ce vrei să zici prin principală. Dacă te referi la sensul propriu şi cel figurat, atunci trebuie să le explici pe fiecare în parte. În cazul în care vorbeşti de ''ideea principală'', ea nu se mai numeşte metaforă.
Baftă!

8 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Satango a răspuns:

Sensul propriu înseamnă sensul obişnuit al cuvântului, aşa cum este folosit în mod normal ( numit şi sensul denotativ ). Iar sensul figurat reprezintă sensul neobişnuit al cuvântului, ''mai sofisticat'' ( numit şi sensul conotativ ).
Dacă tot zici că încerci să comentezi în acest fel unele lucruri, îţi pot da un exemplu. De exemplu, să ''comentăm'' metafora: ''luna, regina nopţii''
În sens propriu, metafora este formată din trei substantive comune: ''luna'',''regina'', ''noptii''. În sens figurat, metafora exprimă unicitatea lunii pe cerul nopţii şi prezenţa ei dominantă faţă de celelalte corpuri cereşti.
Atunci când se află în preajma unei comparaţii, presupun că la asta te referi, este o metaforă comparativă. La fel ca, cea pe care ţi-am comentat-o mai sus. De ce? ''luna, regina nopţii'', în loc de ",'' putea să fie ''ca'' şi era: ''luna ca regina nopţii'', însă are acelaşi înţeles, le compară.

Răspuns utilizator avertizat
| Satango a răspuns (pentru Danescu_Madalin_2000):

Dacă te ţii de treabă, sigur vei progresa! Niciodată nu e prea târziu.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat