"Calendar Evaluare Națională 2019. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 120 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video."
https://www.realitatea.net/calendar-evaluare-nationala-2019_2197950.html
Imediat ce pune mana prima echipa de stiri mana pe un subiect, desi sunt afisate pe site-ul ministerului imediat ce se termina examenul.
Subiectele se posteaza pe internet, dupa terminarea completa a examenului!
Rezultatele se posteaza dupa corectarea lucrarilor, seara tarziu, sau a doua zi in cursul diminetii.
Salut! Subiectele se vor posta cam imediat inainte cu 10 minute de ora 11, adica 10:50. Rezolvarea se incepe la 9.
Cred ca degeaba sunt monitorizate problele audio-video daca elevii intra cu casca. Cred ca asta era rostul intrebarii de fapt.
Si nu se stie la ce ora pentru ca nu se duce doamna Andronescu sa le incarce pe Facebook imediat ce le distribuie elevilor. Cand un elev iese din sala atunci le poate pune pe net si nu stiu cam cat ar dura asta, cred ca va lasa sa iesiti dupa o ora.
Sigur, ca cineva sa poată sa copieze baremul
Teoretic, la câteva ore de la încheiere.
Practic, se afla mult mai repede pe net.
Ca sa folosesti casca, trebuie sa ai si telefonul cu tine (lucru nepermis la examen). Crezi ca daca te vede ca te foiesti sau pui mana de mai multe ori la buzunare, nu te poate da afara de la Evaluare?
Nu uita ca s-au inventat aparatele de bruiaj, care anuleaza orice semnal si orice comunicatie intre dispozitive (n-or fi in toate scolile, dar exista).
Raspunsul meu avea legatura cu ora de incepere a probelor scrise si cu durata lor.
Eu am auzit copii care au dat si evaluarea si bacul ca au avut casca si nu a venit nimeni cu aparate de bruiaj.
In plus nu te controleaza nimeni la chiloti sau la sutien sa vada daca ai vreun telefon mic pe acolo. Si nu ai de ce sa il scoti atata timp cat persoana de la capatul celalalt are subiectele in fata si stie sa ti le dicteze. Pe vremea in care am dat eu evaluarea si bacul copiii erau stresati si nu stiau cum sa invete mai mult si mai repede, astia din ziua de azi nu stiu cum sa copieze mai bine.
Am citit raspunsul tau si m-am legat de fraza ta ca sa scot in evidenta aceasta "problema" care pe mine sincer ma enerveaza.
Chiar zilele trecute vorbeam cu o vecina care a picat bacul la toate materiile 3 sesiuni, o intrebam daca vrea sa il ia si ea in sfarsit, iar raspunsul ei "daca imi dicteaza bine de data asta il iau, daca nu, nu".
Si la facultate exista participanti la examene neprinsi.
Tehnologia a evoluat, se poate copia mai usor decat in trecut, dar de ce sa risti? Vecina ta a picat ca nu a rezolvat sau a fost data afara din examen? Daca l-a sustinut si avea totusi casca, de ce nu l-a luat?
La examenele din facultate am avut dispozitive de bruiere. Nu puteai sa copiezi sub nicio forma.
Multumesc extrem de mult de raspuns! iti voi da funda!
Dar faza e ca eu sunt incepator, cu aceasta cascuta.
Si toti au copiat cu ea anul trecut la noi la scoala, de fapt in toti anii, si nu i-au prins pe niciunul.
Dar cum fac, ca celalalt care ma ajuta sa stie ce subiecte am eu in fata..de exemplu la mate..nu ai cum sa soptesti tot!
Te rog din suflet, chiar vreau sa ma ajuti... vreau sa iau si eu o nota mare.
) la noi nu este asa ceva...
Toti au copiat anii trecuti. cu cascuta, si nu i-a prins nimeni
Daca vrei sa ma ajuti...te rog din suflet!
Te ajuta Bondarel, ca el stie mai bine. Eu mi-am luat examenele invatand din greu.
La facultate mai ales
Dar la facultate deja e o cauza pierduta...si desi profii se laudau ca vin cu astfel de aparate, in realitate nu venea nimeni niciodata.
Vecina mea s-a bazat pe o prietena de-a ei care cica nu i-a dictat bine, probabil tipa aia incercase sa i le faca pe loc si cred ca nu luase nici ea bacul de habar nu avea
Nu a fost data afara, casca aia e de marimea unui bob de orez, e imposibil sa iti dai seama ca are casca, iar de telefon nu te controleaza, ar fi aiurea ca un supraveghetor sa te pipaie.
Citeste penultima intrebare a mea sa vezi de ce nu agreez eu cascuta
Deci cu raspunsul asta ai confirmat tot, deci se copiaza cu casca la examenele nationale.
Eu eram mai mult ironica, nu sunt de acord cu asa ceva si nici nu stiu cum functioneaza, stiu ca se baga chestia aia minuscula in ureche si trebuie sa ai si telefon la tine. Dar nici eu nu prea inteleg cum de au stiut subiectele, singura varianta ar fi fost sa le ia de la cineva care a iesit dupa o ora de la examen.
Generatia "mai tinerilor" de azi nu stiu sa puna frana. Vor totul repede, vor sa stie cat mai multe fara sa faca nimic pentru asta sau sa aiba salarii de 2000 euro ca incepatori. Ei traiesc acum cu alta viteza decat noi, le place mai mult sa fenteze sistemul decat sa urmeze calea cea corecta, pentru a-si face un traseu profesional de admirat. Ei se bucura la maximum de prezent, nu mai sunt interesati de trecut. Dar asta deja e o poveste care merita discutata separat...
Sa copiezi la un amarat de examen simplu cum e bacul? esti retardat sau ce?
anonim_4396 întreabă: