| stephanDX2 a întrebat:

Salut.
Trec in clasa a 9-a si doresc sa aflu ceva despre acest profil, de preferat sa raspunda cei care sunt la acesta. Am ales acest profil deorece ma descurc la romana, istorie/geografie si nu prea ma pasioneaza mate/fizica/chimia.
- Ce materii fac in de-a lungul anilor? Si ce materii nu mai fac in clasa XI si XII
- Din ce materii dau BAC?
- Cum vi se pare profilul?
- Dupa BAC trebuie neaparat sa urmez o facultate ca sa ma fac politist/jandarm? (eh, sunt boboc)
Multumesc.

Răspuns Câştigător
| alina2k18 a răspuns:

OK, La stiinte sociale faci fizica /chimie/biologie - 1ora/ sapt, din cls XI nu mai faci deloc, doar matematica.
In rest vei da teza la romana, lb straina principala + specializarea gen [ cls IX-a logica, cls X a psihologie, cls XI a economie si cls XII filozofie] si parca si istorie dar nu mai stiu sigur.
Plus ai muzica si desen pana-n cls XII inclusivwinking - vei studia curente etc, nu te gandi ca desenezi si asculti MOzardwinking
Plus geografie, istorie, romana, lb straine + ceva istoria artelor parca din cls XI, profii sunt deschisi, nu-s asa severiwinking nah umanisti big grin
Ah, sa nu uit, se face si lb latina sad si cred ca toti profii de latina sunt... nu mai zic cum, sper sa nu ai si tu 'norocu' asta laughing)
In rest, sa mai completeze colegutiiwinking

12 răspunsuri:
| deadhoe a răspuns:

Filologie?

| stephanDX2 explică:

Am uitat sa specific, profilul este stiinte sociale.

| stephanDX2 explică (pentru deadhoe):

Stiinte Sociale.

| stephanDX2 explică (pentru deadhoe):

Stiinte sociale

| alina2k18 a răspuns:

Nu ne zici ce profil ai ales? uman banuiesc - filologie, stiinte sociale?
Si da, pentru a deveni politist/jandarm/pompier trebuie sa faci facultate dedicata specializarii.

| stephanDX2 explică (pentru alina2k18):

Am uitat sa spun, stiinte sociale.

| 1041 a răspuns:

Buna, la filo e destul de okay. intr-a 9-a faci toate materiile pe care le-ai facut si intr-a 8-a, minus civica si tehnologie; in schimb se adauga logica si latina devine materie de baza. intr-a 10-a cade logica si se pune psihologia, si in loc de o ora de muzica+o ora de desen pe saptamana, se face o saptamana muzica, o saptamana desen (ca se sa poata pune educatie antreprenoriala). dintr-a 11-a nu mai faceti mate, fizica, chimie si bio si se baga ora de "stiinte" (o mare prostie ca si asa nu se face nimic) si se baga ora de sociologie si economie. intr-a 12-a se scot astea doua din urma si se baga filozofia. lucrati si mai mult pe gramatica la romana, adica nu va mai axati asa de mult pe literatura. plus mai multe ore de romana, latina, engleza, a doua limba si istorie, la bac e obligatoriu romana, engleza si istorie, si iti alegi din geografie, logica, filozofie sau psihologie. e destul de linistit la filo imo, nu te preseaza profii daca esti la liceu cu profil principal de mi sau stiinte, dar tot se invata. ai mult de citit si mult de invata la istorie, geografie, etc. merita, totusi. si da, ca sa te faci politst/jandarm trebuie sa faci o facultate, anume Academia de Politie, cred ca tot la filo te duci daca vrei sa intri cu medie mare acolo; iti trebuie gramatica si o cultura generala destul de bine pusa la punct, plus un fizic bun. succes intr-a 9-a!

| kiatres56 a răspuns:

La ce liceu?

| stephanDX2 explică (pentru kiatres56):

Vasile Lovinescu Falticeni.

| TsAndreea a răspuns:

Daca ai ales stiinte sociale nu mai faci urmatoarele materii din clasa a 10-a : chimie, biologie, fizica,
Vei avea in plus materiile: logica ( doar clasa a 9-a), antreprenoriala si psihologie (clasa a 10-a), sociologie (clasa a 11-a) si filosofie (clasa a 12-a). Matematica o vei studia in toti cei 4 ani, doar ca la un nivel mai scazut.
Am terminat acum 1 an si am dat bac-ul la romana, istorie, iar la alegere am ales sociologia deoarece se bazeaza mai mult pe cultura generala si ceea ce se intampla in societate.
Dupa bac da, trebuie sa urmezi o facultate ca sa devii politist sau jandarm.
Succes!

| stephanDX2 explică (pentru alina2k18):

Ok, am o intrebare putin mai stupida de spus, dar nu stiu si sunt boboc laughing
Am primit brosura de la scoala si la profilul stiinte sociale pe o pagina scrie,, Planul de scolarizare pentru anul 2018-2019, in invatamantul liceal cu frecventa redusa - clasa a IX-a '', acum ce inseamna frecventa redusa?

| alina2k18 a răspuns (pentru stephanDX2):

Pai este pentru cine nu are liceul si are 20-25-40 aniwinking oamenii vor sa termine si ei sa dea bacul sa aiba acolo niste studii.
Frecventa redusa e un fel de seral gen, pentru cine munceste dejawinking nu copii de 14 ani care au timp destul laughing
Oricum nu-s multe licee de au optiunea asta.