Cu plăcere!
Se vede din "Foaia matricolă" pentru clasele 5-8 ( care conţine toate mediile la materiile studiate ).
Această Foaie matricolă este anexată în dosarul de admitere.
Deci să înţeleg că tu, în generală, ca limbi străine ai studiat germana şi franceza? Greşesc?
Bun... dacă tu vrei ca să faci germana în continuare îi soliciţi dirigintei asta iar ea îţi va da o adeverinţă pe care o vei completa.Astfel,la orele de engleză se exclud la tine (poţi să faci ce vrei în orele de engleză sau cel puţin aşa făceam eu...) iar tu vei sta într-o zi după ore şi vei face germana.Aici depinde de orarul pe care vi-l face(s-ar putea să stai mai multe ore, depinde de câte ore vă bagă)
În caz de vrei să faci engleza îi soliciţi dirigintei acest lucru şi vei da un test în care să dovedeşti că ştii engleza la nivel de începător...
Aici nu e vorba de nici o repartizare.Ţi-am zis modul în care se vor studia aceste limbi în liceu.
Vei fi repartizata la grupa de germana, deci nu-ti face griji.Vei invata aceleasi doua limbi pe care le-ai facut in gimnaziu.
În generală am făcut engleză și germană. Mulțumesc pentru răspuns.
Bună!
Din PĂCATE, există această posibilitate
TREBUIA să te informezi cu privire la liceele în care se studiază limba germană şi să le treci PRIMELE în Fişa cu opţiuni!
Dacă NU ai făcut asta ( aşa cum presupun eu ), iar calculatorul te repartizează într-un liceu în care NU se studiază limba germană, atunci vei fi în situaţia menţionată de tine
Dacă vei fi repartizată într-un liceu în care se studiază germana, atunci vei fi repartizată la o clasă în care se studiază această limbă ( dacă corespunde cu specializarea la care ai fost repartizată )...
Toate cele bune.
Am explicat ( parţial ) mai sus
Ar fi fost bine să-mi precizezi exact despre ce liceu este vorba, ce specializări are, etc.
Spre exemplu :
Dacă tu vei fi repartizată la o clasă/specializare de filologie, iar la acel liceu sunt 2 clase de filologie ( simplu ) - dintre care la o clasă se studiază germană + altă limbă, iar la cealaltă clasă se studiază engleză + franceză - atunci vei fi repartizată la clasa la care se studiază germană
Dacă la specializarea la care vei fi repartizată este doar o SINGURĂ clasă la care nu se studiază germană, atunci NU poţi fi repartizată în altă clasă cu germană deoarece este ALTĂ specializare.
Eventual, după primul semestru, poţi încerca să te transferi la clasa de germană...
CordovanRaul întreabă: