Banuiesc ca, pentru anul scolar 2014-2015, nu te mai poti inscrie. Oricum, informeaza-te la sediul misiunilor diplomatice ale Romaniei din R.Moldova din Chisinau, Balti sau Cahul.
Pana te vei informa, descarca si citeste informatiile de aici :http://chisinau.mae.ro/node/889
p.s. Din cate am aflat lecturand Metodologiile din link-ul dat, pentru a te inscrie in clasa a 9-a in Romania trebuie sa fii absolvent de gimnaziu in R. Moldova, indiferent daca te vei inscrie pe locuri cu bursa sau fara bursa.
Dar daca absolvesc gimnaziul in Moldova cind trec la liceu in Romania trec in clasa 10-a? Intreb fiindca logic un an de liceu in Romania il am pierdut.
Acum (2014),in Romania, ciclul gimnazial cuprinde clasele 5-8 apoi, invatamantul liceal inferior care cuprinde clasele 9-10 si invatamantul liceal superior care cuprinde clasele 11-12. Daca nu se va modifica Legea educatiei, incepand cu anul viitor, structura invatamantului preuniversitar va fi :
* invatamant primar : clasele 1-4
*invatamant gimnazial: clasele 5-9
*invatamant liceal : clasele 10-12, pentru filiera teoretica si vocationala si 10-13, pentru filiera tehnologica.
p.s. Nu stiu sa-ti raspund la intrebare caci nu stiu cum este organizat invatamantul in R. Moldova.
AlexiaD întreabă:
alexcatalin13 întreabă: