| Kwiat a întrebat:

Vreau sa predau actele la colegiul Sf Sava din Bucuresti, dar sint din Moldova si la noi examenele se dau dupa clasa 9. Ma puteti ajuta?

4 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Te ajutam cu cea mai mare placere, dar spune-ne cu ce!

| alessia5158 a răspuns:

Banuiesc ca, pentru anul scolar 2014-2015, nu te mai poti inscrie. Oricum, informeaza-te la sediul misiunilor diplomatice ale Romaniei din R.Moldova din Chisinau, Balti sau Cahul.
Pana te vei informa, descarca si citeste informatiile de aici :http://chisinau.mae.ro/node/889

p.s. Din cate am aflat lecturand Metodologiile din link-ul dat, pentru a te inscrie in clasa a 9-a in Romania trebuie sa fii absolvent de gimnaziu in R. Moldova, indiferent daca te vei inscrie pe locuri cu bursa sau fara bursa.

| Kwiat explică (pentru alessia5158):

Dar daca absolvesc gimnaziul in Moldova cind trec la liceu in Romania trec in clasa 10-a? Intreb fiindca logic un an de liceu in Romania il am pierdut.

| alessia5158 a răspuns (pentru Kwiat):

Acum (2014),in Romania, ciclul gimnazial cuprinde clasele 5-8 apoi, invatamantul liceal inferior care cuprinde clasele 9-10 si invatamantul liceal superior care cuprinde clasele 11-12. Daca nu se va modifica Legea educatiei, incepand cu anul viitor, structura invatamantului preuniversitar va fi :
* invatamant primar : clasele 1-4
*invatamant gimnazial: clasele 5-9
*invatamant liceal : clasele 10-12, pentru filiera teoretica si vocationala si 10-13, pentru filiera tehnologica.

p.s. Nu stiu sa-ti raspund la intrebare caci nu stiu cum este organizat invatamantul in R. Moldova.