Se cheama "Sansa a doua".
E un program la scoli (s-ar putea sa fie si la licee).
Da un telefon la primul liceu si intreaba acest lucru.
Primul drum care trebuie facut este la scoala la care ai finalizat clasa a 9-a --- acolo se afla foaia matricola fara de care nu te poti inscrie la o alta scoala sau la o alta forma de invatamant.Du-te la secretariatul scolii si informeaza-te---- In functie de varsta pe care o ai, iti vor spune ce ce este de facut.
Hmm scoala am facut-o in Spania, nu prea am cum sa ajung am tot la mana ca am terminat 9 clase, ahh si apropo am 20 de ani
Nu imi este clar --- unde, in ce tara doresti sa iti continui studiile? Daca ai facut scoala in Spania si vrei sa continui studiile tot in Spania, atunci informeaza-te acolo.
Daca vrei sa te intorci in Ro si doresti sa-ti completezi studiile efectuate in Spania, atunci ai nevoie de o echivalare a studiilor absolvite si efectuate in Spania --- in Romania, institutia abilitata sa faca aceste echivalari( pentru cetatenii romani care au absolvit o scoala in strainatate) este CNRED. In link gasesti actele necesare si adrese de contact ale consilierilor CNRED( pe care-i poti contacta pentru informatii suplimentare):http://www.cnred.edu.ro/#echivalare-perioade-studii-preuniversitare
p.s.Daca ai 20 de ani si vrei sa-ti continui scoala in Ro, dupa echivalarea studiilor te poti inscrie la orice liceu(de stat sau particular) care are organizate" cursuri serale"( frecventezi cursurile de dupa amiaza, pe tot parcursul unui semestru scolar) sau" cursuri cu frecventa redusa"( frecventezi scoala numai cateva saptamani din cuprinsul unui semestru scolar)cursurile numai
Acuma is in Ro, am fost de la un traducator si am tradus Diploma de 8 clase si notele respective care le am si care dovedesc ca am absolvit 8 clase deoarece pe diploma nu scrie asta, ( stiu greu de inteles ) si am facut inca un an dar pentru ca nu am 10 clase nu am absolvit liceul si am la mine doar o adeverinta si notele precum am terminat si clasa a 9. Deci daca merg cu astea nu is valabile trebuie sa ma duc pe la Centru National?
Eu momentan lucrez si nu prea am asa mult timp sa dau pe la scoala ce mi-ai recomanda?
Daca te afli in Ro si vrei sa urmezi o scoala in Ro, o alta cale pentru echivalarea studiilor facute in Spania( sau in orice alta tara UE ) NU exista!--- asa cere legea.
Daca ai fi citit cu atentie continutul link-ului dat, ai fi observat ca dosarul de echivalare se depune la Inspectoratul scolar judetean( adica, inspectoratul judetului de domiciliu) )--- nu trebuie sa-l depui la Bucuresti!
Alexandru_Dani_1993 întreabă:
Opomanapeviatamea întreabă: