| Sawarekh a întrebat:

Salutare, cum sa-mi perfectionez scrierea corecta din punct de vedere gramatical?

Nu mi-a placut scoala, imi asum asta, iar din cauza asta fac greseli constante, uneori si in exprimare.

Niste solutii exista? sa cumpar o carte ceva?

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Studiaza gramatica si citeste carti.

| Simpatic a răspuns:

Solutii exista, cea mai buna esti sa citesti carti! Dar multe si sa inveti ceva de acolo, din punct de vedere al scrierii!

| LaviniuA a răspuns:

Pentru inceput se poate invata si de pe TPU happy
Stai linistit e ok sa mai faci greseli. Am auzit ca si Eminescu scria ca analfabetu, de veneau 10 dupa el sa-l corecteze.

| mODIN a răspuns:

Iti sugerez altceva, nu o carte

Ca tot exista ChatGPT acum, ocazionat mai scrie-i chestii si pune-l sa te corecteze si sa-ti explice ce ai gresit si de ce.

| Simpatic a răspuns (pentru mODIN):

Da, dar stii pe de alta parte ca aplicatiile (aici intra si bloguri, si forumuri si siteuri etc) si deci implicit cand scriem mult text in ele de obicei tinde sa deformeze sau in fine sa duca catre a te invata sa scrii cu greseli.
este pe acelasi model in care, la facultate cand trebuie sa iei notite la cursuri, nu vei mai scris corect si vei inventa prescurtari care nu exista in mod normal

| Hyperion7 a răspuns:

Recomand cartea asta!
https://www.academia.edu/......9ti_corect
Descarc-o,ia-ti notițe și exersează!
Bafta!

| Hyperion7 a răspuns (pentru LaviniuA):

Fii de aceeași talie cu Eminescu și abia atunci judeca-lbig grin

| LaviniuA a răspuns (pentru Hyperion7):

Bine, dar de unde sa stiu cat avea in talie? laughing

| Hyperion7 a răspuns (pentru LaviniuA):

Mhm,ți-aș zice unde ai putea efectua niste măsurători, dar suntem la tv, așa că rămâne la latitudinea ta sa interpretezirolling on the floor