Sunt obligatorii 10 clase.
Daca nu te mai duci la scoala, parintii tai platesc amenda sau fac puscarie, fiindca sunt obligati sa te trimita la scoala fiind tutorii tai legali, cel putin 10 clase, ca sa termini.
Uite aici:
https://www.tpu.ro/utilizator/acjjyu/intrebari/
https://stirileprotv.ro/......ocala.html
Cunosc o persoană din satul meu care a terminat a8-a Anu trecut și nu s-au mai dus la școală, și încă un coleg care de la început de a8-a nu a mai venit și nu cred că au primit amenda ceva cum ați zis
Nu au primit amenda inca, dar vor primi curand...
Vezi si tu sesizarile facute si actiunile luate de catre Politie si Inspectoratul Educatiei si Invatamantului!
Nu a facut inca, dar urmeaza curand, abia s-au decis sa ii ia la rand pe toti parintii care nu-si trimit copii la scoala.
Ameznile or sa curga si cine nu are bani sa le plateasca face puscarie.
Nu-i de gluma si sper sa-i invete minte, pe parintii care nu-si lasa copii la scoala.
Nu e vorba că nu-i lăsa părinții dacă elevul nu mai vrea sa meargă, dacă el alege să rămână acasă să ajute părinții cu treaba
Nu exista alegerea "elevul nu vrea sa mearga" atata timp cat e minor. Parintii raspund pentru el, deci va trebui sa mergi la scoala chiar daca mai lipsesti din cand in cand dar trebuie trecute cele 10 clase. Parintii nu pot exploata copiii cu treaba pe acasa retinandu-l de la scoala. Scoala e importanta, nu doar ceea ce inveti acolo ci mai ales pentru socializarea, respectul, comportamentul in societate.
Ce nu ai inteles?
Copilul nu are voie sa aleaga sa faca el ce vrea, ca-i copil mic fara creier si fara judecata, de aceea este sub tutela legala a parintilor care au obligatia sa-l educce si sa raspunda pentru el, iar pana la 18 ani au obligatia sa-l trimita si la scoala.
In nici o tara din lume, copilul nu decide ce vrea el sa faca, de aceea legea este atat de stricta si serioasa pedepsindu-i pe parintii care in loc sa trimita copii la scoala, ii [pune la munca si-i exploateaza.
Deja sunt sesizari masive toata tara si Politia a inceput sa faca ordine, luand la investigati toti parintii care nu-si trimit copii la scoala, fiindca asa ceva este inadmisibil.
Ce copil fără creier că eu acum gândesc mai mult decât părinții(când nu știu ceva mă întreabă pe mine), îs și mare la 15 acuș 16
Asta este doar in imaginatia ta!
Toti adolescentii pe la 14-15 anisori au impresia ca-s mai destepti decat sunt in realitate, de aceea a intervenit legea, ca sa va tinem ascultatori si supusi sub stricat ingrijire a parintilor, pana la 18 ani sau 21 ani (in America si canada) ca sa va dam dreptul sa decideti singuri.
Și dacă nu mai merg ce? O să vină să mă ia de acasă să mă ducă la școală...
Cu tine-i simplu: te iau pe sus cei de la protectia copilului si te inchid in caminul de copii, pana la 18 ani, odata ce pe parintii tai vr fi si ei pusi la pastrare (in puscarie) fiindca refuza sa te trimita la scoala.
Si unde zice că te ia pe sus, zice că îți dă amendă dă-o dracu de amenda o plătesc
Știrea e din februarie 2023 mulți au renunțat și nu au pățit nimic nu mă mai speria că să mă duc la școală?
Ti-am mai explicat ca nu au patit inca, dar inspectoratul scolar a inceput verificarile si acum ajung la orase, mai apoi pe la sate.
Sunt culesi toti copii, iar parinti platesc amenzile, iar daca nu au bani, fac puscarie, copii nu platesc nimic, doar sunt luati cu japca la scoala sau al orefelinat, daca parintii ajung in puscarie.
Nu te culca pe o ureche ca-ti vine si tie randul, mai iute decat te astepti.
Tu dc îmi zici că mă ia la protecția copilului, și părinții fac pușcărie
Dacă nu plătesc amendă se întâmplă asta dă-o încolo o platesc
Mai copilas mic, tu nu ai ce s aplaetsti, ci parintii tai si to ei au obligatia sa te duca de mana la scoala, ca altfel fac ei puscraie.
Ti-am mai spus ca tu nu platesti nimic, tu esti doar un copil mic pe care il va lua Protectia copilului, la Casa copilului, daca parintii nu te trimit la scoala.
Tu nu înțelegi vino in sate și vezi câți nu mai merg la școală
Mai înnebunit cu pușcăria unde zice asta zii legea, și tot în știrea care ai pus-o nu zice nicăieri că faci pușcărie dacă nu plătești amenda zice că lucrezi in folosul comunității
Hai sa vedem, unde ajungi cel mai repede, la scoala sau la caminul de copii?
Ce legătură are, unde zice că te ia protectia copilului dacă nu mai mergi la școală, dă Nr. Legii, nu mă mai minții?
Daca nu mai mergi la scoala, parintii tai pot merge la puscarie, ca atare tu fiind minor nu mai ai pe nimeni care sa aiba grija de tine, si nici tutore legal, asadar Protectia Copilului te poate lua in pune la pastrare, la caminul de Copii (orfelinat) pana la majorat.
Mai copilas, inca nu ne tragem de sireturi, ca sunt om in toate firea si nu am joc cu copilasii ca tine, total incapabili sa judece si sa inteleaga legile la anisorii astia.
Eu iti doresc sa ajungi la scoala, ca tu ai nevoie de educatie, odata ce esti total incapabil sa discerni binele de rau, ca lipsa educatiei se vede la tine.