Virgula nu se pune nici inainte de si nici dupa, asta-i regula de baza, dar e totusi noua sa spun asa.Pe vremea parintilor nostri virgula se folosea de multe ori inainte sau dupa "si"dar la momentul actual nu se mai utilizeaza aceasta forma de scriere.
Cred ca te-am mintit pe undeva.Cand am raspuns,m-am bazat pe cunostintele acumulate in liceu,unde, draga doamna profesoara de romana te invata ca inainte si dupa "si" nu se pune virgula, indiferent de context, dar uitandu-ma putin pe internet la treaba asta, am fost surprins sa aflu ca exista cateva exceptii.De aici le-am aflat nu are rost sa le insir eu http://scriebine.com/......nte-de-si/
Oricum,nu stiu ce sa zic, explicatia de pe acest site, are logica, dar tot sunt putin confuz in ce priveste aceasta virgula, deoarece pana acum am trait cu ideea ca virgula nu are ce cauta in preajma lui si.
Salut, Mitro
Din cate stiu eu, nu prea se pune. "Si" se foloseste de obicei la asocieri sau enumeratii, deci virgula este de prisos.
BaD Incotra. Dupa cum a spus si @Epigonul in a doua lui formulare, apar si exceptii. Pe alea mi-ar placea sa le scriu.
Domnisoara(daca nu ma insel) pai d-ta ce ai facut la orele de romana? Tot ca mine?
Treaba e ca nu stiu sigur. Ti-am spus clar. Ar fi mai bine daca ti-as da raspunsuri eronate? Am sa ma interesez si am sa-ti spun.
Intr-adevar, acum ca mi-ai spus, sunt sigur, daca nu spuneai nimic, nu mai eram(sau n-as fi stiut ce sa cred).
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: