Eu la a doua simulare am scris numai 7 rânduri la partea a III-a și am luat 5, 80 mai mult ca la prima, deci nu îmi venea să cred atunci. De obicei la esee, scriu câte o pagină, una jumate, depinde. Dacă îmi dă genul liric, nu știu ce mă fac.
Ideea e sa scrii minim cate cuvinte iti zice acolo (300 din cate stiu).
Atat timp cat pui toate ideile care-ti trebuie acolo, pot sa iei punctaj maxim.
Astia care scriu 5-6-8 pagini si scriu pe langa, sunt doar mega prosti, se satura si ala care citeste si i-ar pune mai degraba o nota mai mica pe un roman plin de aberatii chiar si fara sa-l citeasca pe tot ca se plictiseste.
Depinde daca e opera lirica sau epica. In general, eu scriu aproape la fel de mult la ambele, dar de multe ori s-a intamplat ca la poezie sa am cu o pagina mai putin decat la roman. Mereu scriu minim 5 pagini daca e epic. Uneori s-a nimerit sa scriu si 7. La poezie cel mai putin am scris de 4 pagini. Cel mai mult de 5, 5 si jumate. Sper din tot sufletul sa pice ceva roman totusi, pentru ca sunt atatea chestii de spus ca poti sa umplii si 10 pagini.
Dar cam cate cuvinte scrii, de regulă? Eu cred că am cam prea mult, și incerc sa mai reduc din numărul cuvintelor, pentru că tare unor teama că nu voi avea timp. Deși, sinceră să fiu, m-am cronometrat și pot sa scriu repede, daca știu foarte bine eseul, și 2000 de cuvinte într-o oră. Acum, depinde de ce pica.
Nu mi-am numarat niciodata cuvintele (pentru ca nu am chef sa numar cuvintele de pe 5 pagini lol), dar avand in vedere ca scriu cel putin 8 cuvinte pe un rand as zice ca minim 800-1000 de cuvinte scot la orice ar fi. Atata timp cat iti ajunge timpul, iti spun sincer, nu ai pentru ce sa iti faci griji. Scrie cat de mult poti. Nu scrie doar 4 pagini de teama ca o lungesti. Daca poti sa scrii 10 pagini atunci atat sa scrii. Nu te lua dupa ce o spus ala de mai sus lol. Eseurile sunt subiective. Cu cat mai mult, cu atat mai bine. Daca ti-e frica de timp, ti-as recomanda sa nu incepi cu subiectul 3, ci sa il lasi ultimul sau penultimul. Mereu sa incepi cu subiectul 1 partea A. Il termini repede, maxim jumate de ora, si dupa aia te simti mai relaxata ca ai mai putin de facut. La subiectul 2 nu are rost mai mult de 2-3 pagini, ti l-as recomanda sa-l faci al doilea. Nu stiu de tine, dar eu vesnic am avut probleme cu textul argumentativ pentru ca taiam mult, incercand sa dau exemple coerente, din carti citite. La simulare mi l-am facut pe ciorna intai, si totusi am reusit sa termin la timp. Eu mereu scot 2 pagini jumate acolo, dar colegii mei au mers si cu o pagina jumate si au primit cel putin jumatate din punctaj. A si vezi, daca poti, sa dai exemplu din carte citita personal (nefiind din programa), ai sanse sa iei punctaj maxim la punctul B asa.
"aca poti sa scrii 10 pagini atunci atat sa scrii. Nu te lua dupa ce o spus ala de mai sus lol. Eseurile sunt subiective"
De ce ai scrie 10 pagini atat timp cat cerinta iti spune clar ca te puncteaza doar pentru anumite aspecte ca de exemplu prezentarea statutului social, moral, psihologic al personajului, evidentierea anumitei trasaturi prin 2 episoade/secvente, analiza a doua elemente de compozitie adica actiunea, conflictul, perspectiva narativa, si ce mai era?
Iti cere minim 400 de cuvinte, asta inseamna in jur de 2-3 pagini.
Ok, daca ai idei, poti sa scrii 6-700 de cuvinte, insemnand 4-5 pagini, din punctul meu de vedere ai abordat cam toate aspectele din cerinta, dar cand ajungi la 10 pagini deja ai umplut foile cu rahat.
Ce nu intelegeti? Degeaba scrii mult daca scrii pe langa.
Asa mai aud idioti care spun ca au scris de exemplu la matematica 8-10 pagini
Pai ba tampitule, ala te puncteaza sa ii rezolvi exercitiul corect, nu ca ai scris tu nu stiu cate pagini care erau total pe langa exercitiu.
Ca corector, m-as plictisii sincer sa citesc o lucrare de 10 pagini, cand scrii trebuie sa fii punct ochit, punct lovit, concis si la subiect, sa te vada omu ca esti in stare sa abordezi direct subiectele, si sa raspunzi direct la intrebari.
Cand ajungi sa scrii 2000 de cuvinte mi se pare bataie de joc.