| stefan90stephy a întrebat:

Sunt anul intai la o facultate de informatica (ID) si la o materie am de facut un proiect in C++, dar e foarte complicat. Eu in liceu am facut doar Pascal. As putea oare sa reusesc? La cursuri nu am putut sa ajung ca am fost la servici. Proful ne-a trimis niste materiale si subiectele propuse, dar nu intelg nimic din ele. Nu e vorba doar de faptul ca nu stiu limbajul C++, dar in subiectele propuse apar niste termeni de care nu am auzit niciodata. Va arat o parte dintr-un subiect: "operatorul (tip) de conversie a tipurilor să fie supraîncărcat pentru a efectua conversia unui obiect de tipul T la o fracţie care are ca numitor "unitatea" din tipul T (element neutru la *), care poate fi elementul construit de un anume constructor al clasei T, având argument de tip int, care să dea sens declaraţiei cu iniţializare T a=1 ".
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa vorbesc cu profu sa fac in Pascal? Dar nu cred ca o sa vrea. Chiar nu stiu ce o sa ma faccrying

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca ai sti cate ceva despre informatica ai sti si faptul ca pentru un programator limbajul nu conteaza ci modul de gandire si conceptele. daca stii sa supraincarci un operator stii sa il incarci in orice limbaj, sintaxa nu ar trebuie deloc sa fie un impediment netul fiind plin de tutoriale, doar vointa sa ai

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La varsta de 22 ani esti in anul I? Esti nascut in aceeasi zi cu mine. Eu mai am un pic si termin 4 ani, tu trebuia sa fi terminat facultatea pana acum. Ce serviciu ai tu?

| stefan90stephy explică:

Nu am 22 de ani, e un nume fictiv. Nici 20 nu am.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru stefan90stephy):

Atunci ce cauti la o facultate de informatica? De lucrat unde lucrezi? La shaorma? Scuza-ma daca devin impertinent, dar informatica nu se face la distanta decat daca chiar esti in stare... optiune care oricum nu e aleasa pana si de aia care chiar stiu si pot fi autodidacti, iar tu nu pari in situatia de a te descurca pe cont propriu.

Referitor la tema ta...ce vrei mai mult? Documenteaza-te! In programarea obiect-orientata supraincarcarea operatorilor nu e o notiune total straina. Stii si tu ce se invata pe la facultate?

P.S. Facultatea e facultativa.