Din câte știu încă de când suntem copii începem să realizăm diferențele de limbă/lingvistică, ba chiar un copil poate să deosebească diferențele dintre limbi mult mai ușor decât un adult. Și cum spune și grgdlk dacă o să trăiești într-o zonă de pe glob unde se vorbește cu un anumit accent după o perioadă vei începe și tu să vorbești la fel chiar fără să îți dai seama.
Exista exercitii de dictie care ti corecteaza accentul, si oricum accentul il capeti daca traiesti in acea tara si vb numai acea limba mult timp, la un moment dat nu o sa mai poti vb bine romana
E cam greu sa faci asa ceva, ti am zis exista exercitii de dictie dar eu cred ca nu o sa vb niciodata ca un adevarat spaniol sau american/englez daca nu traiesti acolo si aia sa devina limba ta principala, du te in moldova si stau acolo vreo 3, 4 ani sa vezi cum o sa vorbesti cu accentul ala fara sa vrei, asa e si cu alte limbi doar ca e mai greu acolo trebuie sa stii si limba nu doar sa vb cu accent, oricum e foarte bine daca tu stii astea 2 limbi la perfectie, ce ti trebuie si accent