| yAdrian a întrebat:

Am o intrebare pentru cei de varsta peste 20ani:
Am15ani sunt elev la liceu anul 1. Turism si Alimentatie Publica. Ce sa fac sa raman la acest profil tinanad cont ca nu sunt cine stie ce geniu(6.67 media examene)?
Va rog frumos este ceva cat de serios si rog seriozitate. Multumesc!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa pui burta pe carte si sa maninci matematica. Acolo esti slab, nu-i asa?

14 răspunsuri:
| yAdrian explică (pentru anonim_4396):

Salut! Scuze nu am mai intrat in ultia vreme.
Nu sunt slab, sunt printre cei mai destepti din calsa(ceilalti sunt varza majoritatea) Am mai invatat si eu dar ce sa zic... Sa raman aici sau la ce profil zici sa ma transfer eu as zice Filologie ca imi place romana dar nu prea am citit multe carti. Astept raspuns merci mult!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru yAdrian):

Eu zic sa ramii acolo. Macar ai o specializare, iar cind termini scoala gasesti mai usor un loc de munca. Cu filologia, chiar si cu facultatea... nu prea gasesti. Iar daca nu ai prea citit, poate gresesti sa mergi la ei. Acolo trebuie sa citesti enorm de mult. Ai aratat media si stiu ca la toti matematica trage inapoi. Succes la scoala.

Da stiu. Te mai stresez cu inca un raspuns laughing
Eu nu as vrea sa raman la liceul asta pentru ca la noi in oras se vorbeste oaa agricol esti prost alea alea. Si de aceea as vrea sa ma mut... Si daca ar fi sa ma mut la ce liceu ai zice sa ma mut. Ar fii o clasa mai ''slaba'' de M.I. si as vrea sa ma duc acolo. Ce zici?

anonim_4396

Doar se vorbeste, sau chiar este slab liceul? Importante sint rezultatele.
Insa! de ce sa te muti la o clasa mai slaba? Poti sa mergi la un liceu bun unde si colegii te pot ajuta. Asa te ridici si tu. Eu nu stiu ce licee sint la tine. Poti sa-mi spui?

Pai sunt asa:
- Liceul Teoretic ''Marin Preda'' [Filologie, M.I.(clasa mai slabuta), Scocio-umane, si cam atat cred]
-Colegiul National ''Unirea'' (la fel ca la Marin Preda profile)
- Liceul Tehnologic ''Sf. Haralambie'' (Agricol unde sunt eu) (profile: Comert, Turism si Alimentatie, Economic si nu mai stiu.)
Si mai este un liceu care nu se pune problema sa ma duc acolo ca sunt numai rromi.
Astept raspuns. Ms mult de tot! Sau adi_mihai97 daca doresti sa ma ajuti mai mult.

anonim_4396

Stind strimb si... calculind drept, daca iti place filologia, mai bine la un liceu mai bun decit o clasa slaba. Dar iar spun ca este mai bine sa ai o specializare. Intrebarea initiala era cum sa ramii acolo. Este buna sectia. În turism si in alimentatie gasesti mereu un loc de munca. Dar daca vrei sa pleci, este bun si comertul (desi mie personal nu imi place), dar mai bun ar fi contabilitatea (economic). Insa la contabilitate se face matematica pe rupte. Intreaba-ti colegii cum se fac orele la celelalte specializari. Si, un sfat: nu merge la o clasa slaba daca vrei sa dai la facultate. Apoi, vezi ca si bacalaureatul s-a inasprit. Mai bine sa inveti acum decit sa pierzi mai tirziu.
Acum, o paranteza ca sa-ti dai seama ca te sfatuiesc bine: fiul unor cunostinte nu prea invata la scoala. Se multumea ca avea note de trecere. Adevarat, ii place sa munceasca pe linga casa si in gradina. Nu a luat bac-ul de prima data. In final... l-a luat. Dupa ce 3-4 ani a lucrat sporadic pe salarii mici, acum aflu de la mama lui ca s-a inscris la o scoala profesionala. Face naveta zilnic, departe, pentru ca are nevoie de o scola care sa-i asigure un loc de munca. Daca invata in liceu, acum ar fi avut si facultatea terminata. Dar... Calculeaza bine si, succes!

Nu zic ca e salba clasa de M.I. asa am auzit si eu, un prieten de acolo a zis a e binisor, acum nu stiu. daca termin Turismul si alimentatia ce pot devenii in viata? Ms!

anonim_4396

Poti fi agent de turism, administrator de pensiune, si altele asemenea. Nu este rau. Cu alimentatia poti sa te angajezi intr-o fabrica de conserve/mezeluri, laborator alimentar, iar daca faci facultatea de profil (alimentatie) ai si mai multe variante. Am dat doar niste exemple la intimplare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Multumesc pentru funda.

Si eu iti multumesc mult pentru raspunsuri! Inca o intrebare si gata promit! :-)
Daca fac facultate ce pot ajunge in turism si ce pot ajunge in alimentatie? big grin

anonim_4396

Nu ma deranjeaza ca intrebi. In alimentatie poti fi manager sau inginer in orice unitate de productie alimentara. Sef de magazin (la hipermarketuri directorii au salarii mari, vinzatorii mai mici, evident). In turism, orice (sus) in reteaua hoteliera sau in agentiile de turism, plus ca poti face deplasari in strainatate in interes de serviciu (deci, pe banii firmei). Dar cu oricare din ele poti sa fii inspector la OPC (protectia consumatorului) unde salariile nu sint deloc de neglijat (mari).

OooOO Bun mersi muult de tot aici raman as vrea sa devin Inspector OPC love struck

anonim_4396

Atunci nu-mi ramine decit sa-ti urez mult succes si sa auzim de bine.

Multumesc mult! Bafta si tie in viata! Si inca odata multumesc enorm pentru raspunsuri!