| Axel0109 a întrebat:

Salutare tuturor.
Nu am gasit pe net ceva concret...deci va intreb pe voi. Acum sunt clasa a IX a. In vara, inaintea inceperii clasei a X a, voi pleca in Anglia. Prin Manchester. Ma intereseaza urmatoarele:
-Acolo sunt scoli de Romani? (care sa nu trebuiasca sa stiu engleza total.)
-In ce clasa voi intra?
-Aici sunt pe profil tinichigerie-vopsitorie auto...acolo pe ce voi putea intra?
Precizez ca am 16 ani si cateva luni...in vara o sa am chiar aproape 17. (daca conteaza). {nu am ramas repetent, m-am dus tarziu la scoala}

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

\Nu, nu sunt scoli de limba romana in Anglia, cui ii pasa sa invete romana intr-o tara englezeasca?!

Dar nu-ti fa probleme, in primul rand vei intra 1 an de zile in curs intensiv de engleza, anul scolar fiind inghetat, adica nu-l vei face, decat peste 2 ani, cand vei intra intr-a X-a (de acolod e unde ai ramas), cand vei implinii 18 ani.

| Axel0109 explică (pentru Violleta2022):

Nu scoala pentru limba romana...ci de romani. Sa se predea in romana.

Si pe acolo cum e cu permisul? La ce varsta iei B ul? Ce conditii? Si cum e cu munca....de la ce varsta poti muncii?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Axel0109):

Da, este scoala de romani, doar duminica la biserica romaneasca!

Permisul de conducere se da la 18 ani impliniti, dupa ce faci orele de legislatie si conducere.

Cu munca, este la feld e greu ca si in tara, daca ai cunostinte si relatii poti gasi mai usor, daca nu, faci aplicatii pe internet la companiile de recrutare si iti cauta ele de munca.
O mare problema este experinta de munca locala, de care se vor lega cu totii, mai ales daca esti proapsat absolvent si nu ai pic de experinta in doemniul respectiv.

| ComaAlcolica a răspuns:

In primul rand nu exista scoli Romanesti big grin.Dar Alex pot sa zic ca esti un om norocos

| Bondarel99 a răspuns:

Nu sunt scoli de romani, dar sunt scoli preponderent pentru cei străini, ca doar in Anglia sunt toate națiile.
Dacă te descurci cu engleza poți începe de unde ai rămas adică cu clasa a 10 a.
Nu contează ce profil ai fost aici, acolo te duci la scoli sa te înscrii și vezi care te accepta.