Eu sunt mare adept al facultății și a matematicii în programare. Dar totuși, daca tu ai reușit fara, crezi că mai are rost sa te chinui? Adică ai văzut cum merge treabă, ce ai nevoie și ce nu. Daca din 2017 te descurci fara facultate ce te oprește să înveți partea de programare tot pe cont propriu în continuare?
Omul are nevoie de mate ca să poată descrie prin cod diverse ecuații; de pildă ca să scrii programul prin care o mașină se parchează singură, trebuie să cunoști ecuațiile mișcărilor pe care trebuie să le efectueze, a.î. să pună mașina la bordură, fără să lovească alte mașini parcate.
Și ăsta e doar un exemplu.
===
On topic: Cel mai bine ar fi să mergi să vorbești cu un profesor de liceu. O alternativă ar fi să cauți manuale de genul "Algebra pentru to(n)ți" [Calculus for fools]. Dar trebuie să știi bine engleza. Însă alea ar fi cele mai bune, americanii au un talent deosebit să facă artimetica de înțeles pentru oricine.
Eu fac front end. Si imi doresc spre exemplu sa invat three.js sa pot face diferite elemente grafice si sa le animez. Imi trebui sa fac niste calcule, pentru unii banale. Eu pur si simplu nu mai stiu. Si asta e un exemplu simplu. E ca si cum a zis mihai69. Sunt anumite chestii pe care nu le pot face fara mate din pacate, sau poti dar efortul e anormal pentru a face ceva ce ar trebui sa fie banal.
Multumesc pentru rapsuns, am inceput sa ma uit pe khan academy ca idee. Dar cred ca tot cu "pregatire pe viu" mi-ar fi ceva mai usor.
Dacă scrii la căutare pe Google - Cursuri de matematică online, gratis și cu plată, găsești cu zecile.
~As avea nevoie de ajutor preferabil d...ma ia de la 0 pe matemica~
meditațiile la mate sunt la mare modă, oferta e gârlă, doar să cauți in zona ta.
Succes
Curiosul999 întreabă: