anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutări!

Cum pot pune teoria în practică în orice domeniu, cum pot lega teoria de practică?

De exemplu:„Teoria literaturii este domeniul filologiei care se ocupă de cercetarea bazelor teoretice ale științei literare (metodologia literară, istoria literară, critica literară, stilistica, textologia și analiza textului literar, studierea comparată a literaturii române în contextul literaturii europene și universale, problematica comunicării literare în contextul teoriilor contemporane ale comunicării umane, de asemenea și studierea limbajului artistic în contextul filosofiei și teoriei generale a limbajului, inclusiv informatica, teoriile lingvistice și semiotice ș.a.).

O altă definiție: Teoria literaturii este o ramură a științei literaturii care studiază trăsăturile generale ale creației literare, curentele și metodele artistice ș.a. "(https://ro.wikipedia.org/wiki/Teoria_literaturii)

Cum o pot pune în practică?

4 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Nu înțeleg prea bine la ce practica te referi din moment ce aceea e o ramura a filologiei cum ar fi, spre exemplu, ingineria genetica care aparține de biologie. Mai multe chestii ce deriva din ştiința-mamă.

| 1231242 a răspuns (pentru Catrice):

Hmmm, mă provoci, uite ce cult sunt:

„Principiile termodinamicii sunt generalizări și abstractizări ale unor fapte experimentale; ele formează baza teoretică a termodinamicii.

Principiul zero al termodinamicii are, la autori diferiți și în contexte diferite, conținuturi diferite; anume, el se poate referi la unul sau la altul dintre următoarele două aspecte ale stărilor de echilibru ale unui sistem termodinamic:

stabilirea echilibrului termodinamic, sau
tranzitivitatea echilibrului termic.

Principiul întâi al termodinamicii stabilește echivalența dintre lucru mecanic și cantitate de căldură, ca forme ale schimbului de energie între un sistem și lumea înconjurătoare. Una din consecințele sale este existența unei funcții de stare numită energie internă.

Principiul al doilea al termodinamicii susține, într-o formulare primară, imposibilitatea existenței unei mașini termice care, primind o cantitate de căldură de la o singură sursă, să producă lucrul mecanic echivalent. Una din consecințele sale este existența unei funcții de stare numită entropie.

Principiul al treilea al termodinamicii afirmă că, atunci când temperatura tinde către zero absolut, entropia oricărui sistem tinde către zero. El nu rezultă din abstractizarea directă a unor fapte experimentale, ci este extinderea unor consecințe ale principiilor precedente"(https://ro.wikipedia.org/wiki/Principiile_termodinamicii)

.În folosirea eficientă a netului

| Ineys a răspuns:

Aia nu e teorie de pus in practica. Filologia nu prea are aplicatii practice. Partea asta umanista de aia se numeste umanista ca te ajuta pe tine ca fiinta umana sa te dezvolti bla bla. Aia pe real sunt cu practica.

| Catrice a răspuns (pentru 1231242):

Oh, cum de mi-a scăpat un astfel de geniu?! laughing

Întrebări similare