Pai nu ca se poate spune, chiar e.
E cea mai populata tara din lume cu o crestere economica enorma.
Numarul de locuitori nu are nicio relevanta, mai ales ca traiesc in mizerie si saracie.
Economie puternica, intr+adevar are, dar degeaba daca populatia traieste in acele conditii.
Cum adică nu are relevanță? Forța de muncă... Are foarte mare relevanță
Si cu ce o face pe India puternica si influenta la nivel global forta ei de munca?
Pentru că are cu ce să producă... Nu e logic?
Au numeric, dar nu calitativ
Și? Au, produc, economia merge. China tot așa a făcut.
Sa produca... ce? Zi-mi tu ce gasesti produs indian in comert, ca toate sunt chinezesti, coreene, taiwaneze, japoneze, nemtesti, americane, frantuzesti, italienesti...
Foarte multe exporta India.
Ca te uiti tu pe ce iti cumperi si nu vezi scris made in India e alta treaba.
India exporta produse pe baza de petrol in valoare de miliarde de $, la fel si bijuterii, ceai, textile, metale feroase si neferoase samd...
Sa mai zic de industria soft si telecomunicatii?
Ca e o tara saraca ca asa vezi tu e alta chestie, asta nu inseamna ca nu produce.
Depinde la ce te referi cand spui mai puternica.
La economie pib-ul pe cap de locuitor al Indiei in prezent este mult mai mic decat cel al Romaniei nu mai spun fata de cel al Germaniei care are si pib-ul nominal mai mare. Am vazut in multe topuri Germania in 2024 a intrecut Japonia ca putere economica, acum fiind locul 3 in lume.
Din punct de vedere militar se crede sau se credea ca Rusia e pe locul 2 in lume si s-a vazut in Ucraina ce armata au. Pe locul 2 mondial doar pe hartie, chestia asta fiind valabila cred in cazul multor tari.
Depinde in ce domeniu... puternic populata? Da!
Infrastructura sau armament? Nu.
Are potential mare, dar inca nu e superputere.
Nu! Ca si putere economica pe lume: 1-sua, 2-china, 3-russia, 4-Germania, 5-um, 6-franta india e undeva pe 12.
Si nu uita ca Germania e o superputere industriala globala dupa china, pana si sua e pe locul 4 undeva.
Militar nici nu mai zic, ai vazut cand au anuntat germani ca maresc bugetul armatei si pentru aparare (tinand cont de situatia cu ucraina si rusia) si deja la tremurau chiloteii la reporterii americani si din uk.
Iar scrii prostii?
India e in top 5 armate ale lumii.
India a alocat cu 15 miliarde de dolari in plus pentru armata fata de Germania. Hahahaha. Scrii prostii.
Eu nu am scris rankul pentru personalul de armata, care inseamna aproape 0 in ziua de azi si 0 sigur pe viitor. Razboaiele se duc cu drone si rachete nu cu oameni. Deasta decimeaza israelul pe toti vecinii acolo, ei trimit rachete, inamicii carne de tun.
Europa plateste sa aduca musulmani si africani in europa, asta e main focusul lor momentan nu sa se intreaca cu sua.
Au tehnologie multa indienii. Iar scrii prostii
Rusia nu are ce cauta acolo in 2024, pib-ul lor pe cap de locuitor e mai mic decat cel din Romania, i-ar cu pib-ul nominal nici nu intra in top 10, fiind pe locul 11.
In 2024 top puteri economice in lume:
1. U.S.
2. China
3. Germany
4. Japan
5. India
6. U.K.
7. France
8. Brazil
9. Italy
10. Canada
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)
https://www.statista.com/......oduct-gdp/
https://www.investopedia.com/insights/worlds-top-economies/