Fii atent la nevoile celor din jur. Ajută-ți colegii chiar și înainte să-ți ceară ajutorul.
În felul ăsta:
- te simți util, pentru că ești
- înveți ușor (explicând altora ce ai înțeles îți fixezi mai ușor lecțiile și afli mai ușor care sunt lucrurile pe care nu le-ai înțeles prea bine)
- îți faci prieteni, petreci un timp frumos (4 ani pot fi câștigați sau pierduți, depinde în mare parte de tine)
- profită de fiecare oră, de fiecare profesor ca să obții cât mai multă cunoștință (de exemplu: să stăpânești cât mai bine limba română și limba engleză). O să te ajute enorm și educația pe care o primești acum gratuit nu o să te coste mai târziu (timp, bani, răbdare).
Felicitări pentru întrebare. Îmi dă impresia că îți pasă de viitor, bravo!
Dincolo de sfaturile pentru socializare, primite abundent, esenta este: învață la modul serios, nu te juca (se dau note nu calificative)!
Fii tu insuti, nu te lasa influentat, invata.
Si sa ajuti doar oameni care te ajuta si ei la randul lor.
Sunt 2 feluri de oameni: care trăiesc pentru alții și care trăiesc pentru sine. Primii sunt fericiți, ceilalți egoiști. Da, e legea slujirii care funcționează în tot universul. Fiecare lucru e făcut să fie util cuiva cumva cândva. Să-ți găsești menirea, locul în care te potrivești cel mai bine poate începe din gimnaziu, de ce nu?
Compară două zile: una în care toată lumea s-a învârtit în jurul tău ca să-ți facă pe plac și una în care ai fost de folos cu ceva celor de lângă tine.
Prinde materia de la inceput ca atunci cand esti in clasa a 8-a sa le dai clasa la colegi. aa da si sa te distrezi pentru ca daa. cei mai misto ani
Da. Trebuie un echilibru în toate. Că există și riscul să îi înveți pe oameni să aibă pretenții pe teritoriul tău.
Ca omul ăla care cerșea bani la o poartă de biserică și tot primea de la un domn binevoitor câte 5 lei de fiecare când trecea pe acolo. Însă cu o ocazie omul nostru i-a dat numai 1 leu. La care cerșetorul se încruntă și așteaptă explicații. Domnul zice: știi, băiatul la facultate acum, cheltuieli mai mari... Cerșetorul: ce? îți ții băiatul la facultate pe banii mei?