Https://test.mensa.no/ incearca asta. In orice caz, sa stii ca niciun test online nu arata cu adevarat rezultatul IQ-ului, asta e doar asa orientativ. Testul IQ constă dintr-o serie de sarcini care măsoară diferite măsuri ale inteligenței, inclusiv memoria pe termen scurt, gândirea analitică, abilitatea matematică și recunoașterea spațială si implica persoane cu care se dau probele.
Dacă vrei un test IQ serios mergi pe Mensa : https://mensaromania.ro/testari-mensa/test-online/
Edit: Din punctul meu de vedere, IQ-ul nu înseamnă doar identificarea unor forme geometrice sau a unor structuri grafice complexe, sau a unor calcule matematice sofisticate, stufoase.
IQ-ul înseamnă mai mult decât atât, chiar dacă am IQ 200 în urma unui test, acel test este echivalent cu 0. Ceea ce contează cel mai mult este capacitatea ta de-a rezolva probleme, obstacolele din viață, de-a te descurca în orice împrejurime, de a-ți folosi imaginația în acest sens, la locul potrivit și la momentul potrivit, de-a te integra și de-a rezona cu ceilalți fără să arăți asta în mod evident.
Salut! In urma cercetarilor pe esantioane de persoane, raportat la varsta, a rezultat un IQ mediu al acelor esantioane studiate pe parcursul vremii. Extrapoland, se considera ca oamenii care s-au incadrat in aceeasi parametrii ca cei care au rezolvat testele IQ, ar avea rezultate asemanatoare. Prin urmare mai putin de 5% din persoanele cu varsta respectiva, care au rezolvat teste de IQ, au obtinut scorul respectiv.
Testele de IQ o sa iti dea mereu un scor superior celui real.
Explicatia e simpla : nu da prea bine sa iti zica ca esti prost.
Totusi asta de la Mensa pare decent, am pus toate raspunsurile gresite si vad ca imi da :
"Mai puțin de 5% din populație atinge acest rezultat. IQ-ul dvs. este sub 75. "
Pe alte site-uri cu toate raspunsurile gresite treci de 100 cu felicitari si aplauze.