| andreedeed5a a întrebat:

Sunt clasa 8. Anul acesta studiem geometria in spatiu si simt ca nu mai pot. În clasa a 7-a eram as, însă acum nu înțeleg mai nimic. Îmi dau silința, învăț, fac exerciții însă cu toate astea nu pot să înțeleg. La școală facem unele modele de probleme, iar acasă primim altele. La școală nu le refacem pe acelea pentru ca nu corectăm tema. Simt că cedez psihic în ultima vreme, e foarte multă presiune si mie geometria in spatiu mi se pare dificilă. Este ciudată, pentru că nu e la fel ca cea de a 7-a, sunt multe lucruri, dar noi nu avem toate noțiunile vine fixate.

2 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Diferența dintre geometria plană ( deci cea care se poate desena plan, pe hîrtie, în care avem de a face cu figuri= linie, unghi, triunghi și restul poligoanelor pînă la cerc) și cea „în spațiu" este că la ceasta din urmă avem de a face cu corpuri, la care se ia în discuție și o a treia dimensiune.
De aici, diferența dintre un pătrat și un cub, dintre un dreptunghi și un paralelipiped, dintre un cerc și o sferă.
Așa trebuie gîndit...
Altfel trebuie gîndită o planșă care reprezintă corpul uman ( deci o vedere plană) și altceva e corpul uman, în realitate.
Pe lîngă cele două dimensiuni de pe planșă ( lungimea ( sau înălțimea ) și lățimea, spațial, corpul mai are și o grosime.
La geometria plană vorbim de arii, la cea în spațiu discutăm despre volume.
Cam asta e!
Sănătate!

| AlexandruInu a răspuns:

Si eu am avut aceeasi problema poti sa faci 10.000 de exercitii tu daca nu pricepi in clasa ce iti zice profesorul acasa e mai greu si de multe ori nu reusesti.Acum depinde si de profesor. Ai putea sa incepi sa faci meditatii.Eu acum am scapat de geometrie pana in clasa a 12-a. Dar in clasa a 8-a daca luam 5 la geometrie eram cel mai zeu. Nu toata lumea poate sa inteleaga panarama asta...