| EarsOfAFox a întrebat:

Știți de proverbul: „haina nu-l face pe om".

În privința uniformelor școlare și a hainelor purtate la liberă alegere în măsura în care există decență cum se poate argumenta proverbul?

Este evident că există lume pro și contra uniformelor, fiecare tabără având și motive pertinente...sau ar trebui. Am pus această întrebare de tip baraj pentru ambele tabere.

Doresc niște păreri raportate la faimosul proverb ignorat zilnic de orice privire neexperimentată sau superficială.

O seară bună și o nouă săptămână cât mai ușoară!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Haina nu-l face pe om.
Omul face haina.
De preferat, singur, fara sa fie ingradit.
Eu ma consider urata. Si hainele contribuie la aspect si pot estompa un defect, ba chiar amplifica.
N-am voie sa ma simt si eu bine, sa ies exact cum vreau afara? Sa exprim exact ce doresc sa exprim? Sa ma identific cu stilul meu anume?
Imi fac treaba de elev, nu creez probleme cadrelor didactice sau colegilor.
Iar daca fac probleme la un rang mai inalt, simplul fapt ca ma imbraci in alte haine nu o sa ma potoleasca, ba chiar ma voi enerva si mai rau.
Tine de atitudine si de cine esti, nu e ca o crema pe care o aplici pe niste rani si ele se vor inchide.

12 răspunsuri:
| Cristina27061999 a răspuns:

Pai uniformele nu trebuie sa fie prea extravagante si iesite din tipar, iar in cazul in care nu exista uniforma hainele trebuie sa fie unele normale si mai ales decente

| Exilee a răspuns:

Multumesc la fel! Nu pot acum a filozofa pe aceasta tema, insa pot spune doar ca sunt de acord cu introducerea uniformei.
Cel putin, in acest mod, se mai asigura disciplina, se intareste respectul fata de cei din jur ( chiar si UNPIC este mai multe decat suficient) si este chiar uimitoare. ( ce dor imi este de vechea cravata). In fond, fetelor le plac baietii cu cravata, nu-i asa?

| Florenta16 a răspuns:

Se zice ca daca noi la scoala am purta uniforma, am fii toti egali. Ca nu prea ne convine, unora sa le dea parintii bani sa ii intoarca cu lopata si sa se imbrace de la Armani, iar altii de la SH. Dar asta este posibilitate fiecaruia, si nu ar trebui sa existe nici uniforma, pentru ca pentru cei saraci este o avere. nu costa 3 lei, ci peste 1 milion oricum. Acum nu stiu, mai degraba as prefera sa vin in hainele mele care le am si sa nu imi pese de ce zic altii cum ca nu am haine de firma, decat sa purtam toti acelasi tip de haine si sa ii aud pe restul cum se plang zilnic.

| EarsOfAFox explică (pentru Exilee):

Eu sunt de acord cu uniformele doar daca nu le platesc parintii, fiindca sunt destui care nu-si prea permit. Si sa fie alese modelele de fiecare institutie in parte, prin vot al elevilor, parintilor, profesorilor.

| EarsOfAFox explică (pentru Florenta16):

E fals ca exista egalitate. In primul rand ca nu toti elevii invata carte la fel in scoala. Nu conteaza ce haine porti din punctul de vedere al egalitatii, fix ce am adus vorba de proverb. Dar nu, rolul unei uniforme e de a arata ca apartii de o institutie anume, atat, nu ca sa fii egal cu cineva. Asa cum a zis exile(utilizatorul care zboara cu closetul in cosmos laughing ) se urmareste doar disciplina intr-un mod cat mai simplu cu putinta.

| EarsOfAFox explică:

Ca o paranteza, un fel de thumbs up pentru uniforma(desi nu sunt neaparat total pro), problema mai ales specifica fetelor. Stiti ca va treziti zilnic cu un stres ca nu stiti cu ce sa va mai imbracati. Ei bine, de-aia e buna uniforma! laughing

| Florenta16 a răspuns (pentru EarsOfAFox):

Nu am zis EU ca exista egalitate prin uniforma, ci profesorii si directorul zic asta.

| EarsOfAFox explică (pentru Florenta16):

Stiu ca n-ai zis-o tu. Doar e ceva ce s-a auzit de multe ori. Dar totusi, ai adus vorba.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Exilee):

Alt stereotip: daca imbraci un set de haine, automat te transformi in superman. Respectul se castiga prin fapte care tin si de personalitate. Realizezi ca pot sa arunc in aer scoala cu sacouas pe mine? Asa cum pot sa fiu un copil cuminte si linistit si daca am pe mine ceva ce imi place.

Pot sa vegetez in banca avand o camasa alba pe mine si sa fac voluntariat intr-una verde. Asta nu are legatura cu respectul, cu ce sfidez daca nu spun nimic nepermis unui profesor sau zeflemitor... din niste pantaloni gri?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Florenta16):

Diferente exista oricum ar fi, astea sunt scarile sociale (superficiale de cele mai multe ori). Atunci sa interzica si iPhone-urile si sa vina toti cu caramizi la scoala. Sau si o singura bratara pe mana, una cu pietre pretioase, alta de plastic.
Cat despre uniforme, poti sa vii cu o camasa cu un material vizibil superior sau cu una zdrentuita si rapid uzata. Pentru un ochi format, se observa diferenta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru EarsOfAFox):

Alea-s pitzi, eu gasesc rapid o combinatie, nu numai ca nu ma sufoc in haine, dar am si o oarecare ordine in dulap. Creativitatea cere si ea niste resurse, chiar daca nu materiale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru EarsOfAFox):

De parca ajuta la ceva apartenenta in afara de orgoliu. Daca e vreun olimpic international, nu ai nevoie de uniforma sa fii recunoscut. Sau daca esti Roxana Babenco.