Eu când am fost cu mama la Timișoara, cred ca aveam 14 ani, însă ce lung se uitau oamenii la noi când ne auzeau vorbind. Mereu mă întreba mama "dar am ceva pe față?" Când am mers în Gară să luăm trenul pentru Brașov, noi am mers în sala de așteptare clasa I și acolo trebuia bilet pentru această categorie. Nu aveam asta, apoi vine un polițist și cere bilet. Cum nu aveam asta cere buletinele și după ce se uită zice :
- Cum! Din Brașov sunteți? Chiar din Brașov? Se schimbase 190 de grade. Se luminoase și la față.
Apoi zice :
- Lasă, stați aici că este în regulă. Veniți tocmai de la Brașov și noi să tratăm urât turiștii?
A fost o experiență.
Bănățeni si ardeleni sunt frați de omenie, noi iubim ardeleni si pe străini, dar au venit olteni de foamete vreo 45% din ei sunt in banat, Timișoara numai e ce a fost, e plina de olteni, moldoveni, bucureșteni
Am trăit acolo. Depinde cine întreabă. Moldovenii ar putea spune că timișorenii au, iar ei nu.
In Timisoara nu, nu prea e nici un accent specific, mai degraba cuvinte si expresii regionale.
Daca mergi la sat in Banat, atunci e alta poveste.
Probabil a reactionat asa pentru ca e destul de departe. Frumos si civilizat la Brasov, mereu sunt impresionata ca oamenii sunt asa calzi si in treaba lor.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Opomanapeviatamea întreabă: