anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Tocmai ce m-am uitat la filmul "Cube 2: Hypercube" si mi s-au aprins imaginatia si pofta de intelegere si cunoastere.
In acel film e vorba de un cub cu 4 dimensiuni. Cum e aceasta dimensiune a patra? Eu stiu ca lume inconjuratoare e 3D, ar lungime, latime si inaltime. Cea de-a atra dimensiune care e? Cum se numeste? Care e rolul ei? Exista asa ceva? Din cate am inteles exista filme 4D si ecografuri 4D. Care-i diferenta intre cele 3D si 4D?
Am cautat poze cu un astfel de hypercube. Daca am vazut eu bine era un cub in interiorul altuia. Care-i a patra dimensiune aici? Nu e, de fapt, un cub (3D) intr-un alt cub (3D) si nimic mai mult?
Inca ceva, imi aduc aminte ca am vazut printr-un documentar ca e posibil ca in spatiu sa fie 11 dimensiuni, un Univers 11D. Cum vine asta? Stiu ca e greu de inteles si pentru marile genii ale lumii, sa nu mai zic de un retardat ca mine, dar vreau sa inteleg? Cum ar putea arata astea 11 dimensiuni?
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri, dar va rog sa le formulati ca si cum i-ati raspunde unui copil de gradinita, ca altfel tare mi-e teama ca n-o sa inteleg.
Numai bine!

4 răspunsuri:
| express11 a răspuns:

Cu alta dimensiune este alta problema, adica lumi paralele, si fante sau locuri prin care poti trece in alta lume. spre exemplu intr-un film cu charlie chaplin de prin 1920, intr-o secventa era cineva care vorbea la mobil. einstein a facut experimentul philadelphia, unde pentru cateva secunde in lumea noastra a disparut o nava, de lupta, a vrut sa o teleporteze, dupa catva timp au fost gasiti doar doi marinari teleportati in vremurile noastre.suntmulte intrebari si putine raspunsuri

| Anna2282 a răspuns:

Exista doar 3 dimensiuni. Filmele in 4D, 5D, 6D sunt ca cele in 3D doar ca mai adauga cateva efecte speciale si Oamenii aceia incearca sa creeze si in cinematograf aceeasi atmosfera ca in film. Eu stiu o fata care a fost la un film 6D si a zis ca intr-o parte a filmului a inceput sa ninga si sa bata vantul si in sala a inceput sa cada zapada artificiala si sa fie racoare. Nu stiu de unde ai scos tu ca sunt 11 dimensiuni, nu este logic. Sper ca te-am ajutat.winking

| anonim_4396 explică (pentru Anna2282):

Nu am scos eu nimic de la mine. Am vazut mai de mult un documentar pe National Georgaphic in care se vorbea despre spatiu, timp etc si spuneaun acolo ceva de 11 dimensiuni. Nu mai stiu exact esenta.