| Anto100 a întrebat:

TPU după voi ce facultate ar trebui sa aleg ca sa am sa zicem asa o functie de birou? Pe langa facultatea de drept. Mentionez ca sunt la liceu, profilul chimie biologie. Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

In Romania cam 70% din absolvenii de facultate nu lucreaza in domeniul studiat deci nu prea o sa depinda de asta. Eu zic sa te asiguri ca stii engleaza + alta limba, sa fii in stare sa folosesti un PC si pentru altceva decat Facebook si ai o sansa decenta sa prinzi un job "la birou".

Daca totusi vrei sugestii iti zic ce sa eviti: Stiine politice, Filosofie, Jurnalism, Ed Fizica, Geografie, Istorie.

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns (pentru RoCkKiD):

Chiar sunt curios de unde ai statitica aia u 70%, un link ceva?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Economie, IT, jurnalism, stiite politice samd... ai o groaza de alegeri

| RoCkKiD a răspuns (pentru suntserios):

Stiudiul a fost facut de ARACIS acum cativa ani dar din pacte site-ul le e picat momentan. Cauta "Studiul Calitatea Învăţământului Superior din România 2011/ Autori: Mihai Păunescu, Lazăr Vlăsceanu, Adrian Miroiu" in cateva zile, e o lectura interesanta dar deloc placuta.

Ca sa fiu sincer nici nu e nevoie de vreun studiu ca sa ajungi la concluzia asta. Ministerul da bani universtitatilor in functie de capacitatea de scolarizare, practic daca iti cresti numarul de cadre didactice si si suprafata de scolarizare o sa primesti 1000 de locuri la buget pentru specializarile de mai sus, bani care se vor transforma intr-o pregatire temeinimca pentru viitorii vanzatori de la Kaufland.

Pe scurt, nevoile firmelor nu bat cu ce oferteaza universitaitile si prin urmare se creeaza surplus la specializari dorite de studenti dar neofertate de angajatori. Exceptie ar fi oarecum St Economice care se cauta intr-o oarecare masura dar producem muuuult mai multi economisti decat piata munci are nevoie (pe an ies cam 5000 de economisti de la Timisoara, vreo 15000 de la Cluj, cam 7000 de la Iasi, 1000 de la Suceava, 23000 de la ASE si nici nu mai zic ca universitatile mici sau fabricile gen Spiru Haret. Acum aduna numarul asta pe parcursul a ~18 ani pentru ca in 1999 s-a dat legea invatamantului cu taxa). Unii din ei ajung sa "faca bani" si altii sa vanda la supermarketuri.

Daca mai ai nevoie de alte detalii te ajut cu mare drag.

| Anto100 explică (pentru RoCkKiD):

Mulțumesc foarte mult!