| Aleyna2627278 a întrebat:

UMF Cluj sau UMF Târgu Mureș? Eu trec pe a12a, vreau sa dau la medicină, problema este ca sunt profil umanist și nu am făcut chimie. Eu sunt născută în Cluj-Napoca, iar varianta de a părăsi acest oraș nu îmi surâde, am o prietenă ce a dat admitere azi la medicină și plânge în continuu, a ajuns chiar și pe perfuzii din cauza stresului. Mi se rupe sufletul pentru ea, mai ales ca știu cat a muncit, ea a terminat și un profil real, iar la chimie este foarte bună, iși cu toate astea, fix la chimie a greșit. Sincer m-am speriat și eu un pic, de aceea trebuie să să vă întreb ceva pe cei care sunteți studenți la medicină sau foști studenți. Să îmi iau mediații la chimie și să dau la Cluj, unde nu trebuie să plătesc chirie, este un oraș pe care îl cunosc și este casa mea, sau să dau direct la Târgu Mureș unde am mai multe șanse de reușită, fără meditații, dar trebuie să plec în chirie și într-un oraș necunoscut? Care e diferența între aceste două facultăți? Ce îmi recomandați să fac? Mulțumesc!

3 răspunsuri:
| MistarGoGu a răspuns:

Meditații URGENT! O sa bagi chimie la greu *( cea organica ) în special cu niște denumiri de faci fractura la limba când le pronunți!
Hai ca distanta nu este asa mare!
Da greu de decis! Dacă situația financiara în familie permite încearcă la Tg.Mures unde crezi ca ai avea șanse!
Nu este oraș asa mare ca Iași, Cluj sau București!
Este și adevărat ca nu prea ai ca la alte facultăți posibilitate de lucru part-time sa mai bagi ceva bani în buzunar! Tot cu nasul în carti și cursuri

| Aleyna2627278 explică (pentru MistarGoGu):

Financiar stau bine, știu ca nu este distanța mare, dar e vorba și de comoditate, una este să stai la tine acasă în orașul natal și alta este să pleci într-un loc străin. E foarte complicat și e o decizie grea.

| Nirvanaaa a răspuns:

Targu Mures.
La Cluj mulți intra din mai multe încercări, putini sunt cei care reușesc din prima. As merge pe Targu mures.
Dacă vei vrea, după poate te poți transfera la UMF Hatieganu pe motiv ca ai domiciliu in Cluj.