Dacă nu ai mai avut niciodată până acum contact cu filosofia atunci ar trebui să începi direct de la sursă şi anume filosofia din Grecia antică.
Pentru început îţi recomand să citeşti aceste pagini, te vor iniţia mai mult sau mai putin: http://www.scribd.com/mobile/doc/62144185
Dupa aia poţi începe să citeşti Dialogurile lui Platon, Despre suflet, Republica, Legile acestea fiind scrise tot de Platon.
După ce ai citit pe marii filozofi ai Greciei Antice poţi trece la altă eră şi poţi începe cu Castelul, Metamorfoza de Franz Kafka
Poţi citit şi din Emil Cioran dar dacă eşti o fire veselă, căreia îi place viaţa nu-ti prea recomand.
Îţi mai recomand după ce ai înţeles cum stă treaba cu filosofia să citeşti Antichristul de Nietzsche şi Lumea ca voinţă şi reprezentare de Schopenhauer.
După ce ai citit ceva cărţi în acest domeniu şi ai o oarecare experienţă poţi încerca să citeşti Critica raţiunii pure a lui Kant dacă o vei înţelege.
Pentru ca sa cunosti filosofia ( chiar si daca esti incepator) este esential sa cunosti foarte bine vocabularul limbii romane, cu neologismele cu tot ceea ce cuprinde, ideile pe care vrea sa transmita filosoful, ce vrea sa sbulinieze prin anumite afirmatii, ce-ti sugereaza afirmatiile, cum poti sa le interpretezi, si desigur putina materie de logica si argumentare mai trebuie.
Filosofi? Iti sugereaza niste carti simple de Kant, Heidegger, sau Hegel.
Dar repet, nu te adanci in filosofiile ce denigreaza religia pentru ca apoi sa nu cazi in "curse".
→βσσblėėŝ←׃╳ întreabă: