| notal1nn a întrebat:

Un profesor m-a scos la raspuns la tabla si a zis sa ii spun lectia de azi, am mers la tabla am inceput sa scriu reactii etc la chimie si el a zis sa ii spun definitii, dar in caiet nu era nicio definitie si am luat 2, e corect?

8 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"sa ii spun definiti dar in caiet nu era nicio definitie"

ce contează ce ai tu in caiet?

| mihai69 a răspuns:

Evaluarea corectă era cam de 4.
Faptul că în caietul tău nu figurau definiții e irelevant; lecțiile se învață în special citind cel puțin manualul.

| floresdemayo a răspuns (pentru mihai69):

Notele se incep ca si la examen, cu un punct din oficiu.
Poate că el nici la tablă nu a știut.

| mihai69 a răspuns (pentru floresdemayo):

Nu soun că nu ai dreptate, dar...
- pentru niște copii, mi se pare mai adecvată notarea cu 1 pentru copiat (dacă e prins) sau cu 2 (dacă nu e prins, dar e clar că a copiat). Un 3 merită elevul care nu vrea să învețe, nu are habar de nimic și nu e deloc interesat de materie. 4 e pentru cel care a încercat cel puțin să spună ceva, dar nu e chiar pe subiect sau nu suficient de pregătit. Dar macar a încercat.
Așa aș nota, dacă aș fi eu profesor.
Ideea nu e să-l lași repetent, ci să-l pui în situația să vrea să tragă mai tare incât să reușească măcar o medie de trecere. Desigur, cu ceva "talent" pedagogic, nu facându-l de cacao în fața clasei sau... În fine, pricepi tu, că esti fată isteață.

| floresdemayo a răspuns (pentru mihai69):

Nu-l face nimeni de cacao, se face singur, dacă nu învață. happy

| mihai69 a răspuns (pentru floresdemayo):

Mulți nu învață din cauză că nu i-a învățat nimeni cum s-o facă. Și pe deasupra, nu li se prezintă materia într-un mod cât de cât atractiv și intuitiv. Așadar, incapacitatea lor de a învăța e pricinuită de "sistem"...

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Dacă definițiile de la lectia de zi apăreau in manual, ai fost evaluat corect. Tu trebuie să studiezi și manualul, nu doar lectia scrisă in caiet.

| Brizbriz a răspuns:

Hai sa iti explic, ce ai facut:
te-ai dus la tabla si ai inceput sa scrii PAPAGALICESTE, niste reactii invatate pe de rost, din care, de fapt, nu intelegi nimic

si mai crezi ca profesorul s-a nascut ieri, si nu a mai vazut niciodata chestii ca asta