| Curiosul999 a întrebat:

Va salut am o întrebare de ce apar crapaturi in lemn? In obiectele vintage mai refer, daca un lemn are crapaturi poate sa nu fie mâncat de carii? Cariile mananca si stejar frasin dud? Acesta curiozitate m-a cuprins acum recent, saptamana asta, azi mai exact, deci care este explicația? Sunt sau nu determinate crapaturile din lemn de carii?, apropo din ce tip de lemn se confecționau telefoanele televizoarele, gramofoanele, si mobila din casa? Care este cel mai dura lemn? Credeți că un mobilier din lemn ar rezista mai mult timp fata de unul din pal laminat? Ce soluții sunt eficiente imporiva cariilor, pentru a preveni o infestare, dar daca lemnul a fost deja infestat se mai poate face ceva, e adevărat că apa cu zahar, sare și ziama de lamaie, poate preveni apariția lor? Cu ce se acoperă gaurile din lemn? Întreb strict de curioz1 tate, apropo mulțumesc tuturor pentru răspunsurile anterioare si că m-ați ajutat sa termin proiectul

5 răspunsuri:
| Solane a răspuns:

Crapaturile apar cand lemnul se usuca. Cand e prea uscat.
Carii mananca orice lemn. Stiu ca se poate trata impotriva lor dar nu stiu cum.
Carii fac mici santuri cand "mananca" lemnul. Rotunde. Nu crapaturi.
Mobilierul se poate face din orice lemn de la brad si pana la mahon. Cel mai dur lemn care este la indemana romanului este stejarul. In familia mea a existat mobila din lemn de nuc de vreo 200 de ani. In final a fost data la un muzeu pentru ca era prea mare pentru un apartament, si destul de grea de mutat.

| Curiosul999 explică (pentru Solane):

Si cum faci sa nu se mai usuce? Cu ce il dai?

| Solane a răspuns (pentru Curiosul999):

Cu lac. Dar si lacul trebuie reinnoit periodic.

| eliancodrut a răspuns:

Exista substante impotriva cariilor. De regula lacul sau vopseaua nu permite cariilor sa intre in lemn. Dar cum spunea Salone trebuie reinoit.

Bula
| Bula a răspuns:

Crapaturile apar de la uscarea lemnului.
Cariile fac gauri in lemn.
Sunnt mai multe metode de tratament impotriva cariilor.

Întrebări similare