Teoria ta pleacă de la niște premise care nu-s neapărat adevărate.
1. Temperatura creste o data ce sapi doar ca nu este peste tot pe planeta la fel. Straturile planetei nu sunt peste tot perfecte ca in cartea de geografie si pământul nu este perfect rotund. Deci într-un loc poți sa sapi un km si in alt loc 200m si sa fii mai aproape de centrul pământului unde ai săpat 200m
2.Tot cu privire la pozele din manualele de geografie, nici temperaturile de la nivelul scoartei nu sunt uniforme, in unele zone magma e mai apropiata de suprafață decât in altele. Daca te duci la Herculane de exemplu si încerci sa sapi o fântână, e posibil sa te trezești cu apa calda.
3. Chiar daca pe măsură ce cobori e mai cald, rocile din scoarta izolează suprafața deci temperatura de la suprafață e mai degrabă reglata de soare. In plus nu cred ca reușești sa îți imaginezi cat de mare e pământul. Raportat la marimea planetei, adâncimea peșterilor e cat grosimea unui fir de par pe un grapefruit.
4. Exista zone in ocean care sunt încălzite de magma care e aproape de fundul apei. Avem chiar și vulcani activi in Hawaii sau islanda care erup si lava se duce in ocean doar ca oceanele sunt uriașe. E ca și cum ai încerca sa încălzești un lac cu bricheta.
Daca pui toate punctele astea cap la cap o sa vezi ca are sens sa ca peșterile sa fie asa reci.
E altă placa tectonică sub ocean, alt tip de scoarță + cu siguranță răcește și apa. Dacă ai usca să zic un metru pătrat sub ocean sigur și acolo temperatura ar fi mult mai ridicată decât în mod normal sub ocean.
Wow îți zic sincer că am înțeles perfect ceea ce scris nu știu exact care este meseria ta dar îți zic că dacă eu aș fi avut un profesor ca tine de drag învățam geografia merci mult
Canache_Mihaela_1979 întreabă:
anaadiaconu întreabă: